Are sai länsimetron ratalinjan sähköistysurakan

Are Oy on voittanut tarjouskilpailun länsimetron ratalinjan sähkötöiden projektinhallinnasta ja suunnittelusta. Sähköurakkaan kuuluu sähkönjakelu, valaistusjärjestelmä ja sähkötekniset tietojärjestelmät 13,6 kilometrin ratalinjalla Ruoholahdesta Matinkylään. Urakan arvo on 14,7 miljoonaa. Työt alkavat välittömästi suunnittelulla. Ensimmäisiä asennuksia tehdään jo 2013 alkupuolella, ja työt valmistuvat vuonna 2015. Asemien sähköurakat kilpailutetaan erikseen.

Are Oy on voittanut tarjouskilpailun länsimetron ratalinjan sähkötöiden projektinhallinnasta ja suunnittelusta. Sähköurakkaan kuuluu sähkönjakelu, valaistusjärjestelmä ja sähkötekniset tietojärjestelmät 13,6 kilometrin ratalinjalla Ruoholahdesta Matinkylään. Urakan arvo on 14,7 miljoonaa. Työt alkavat välittömästi suunnittelulla. Ensimmäisiä asennuksia tehdään jo 2013 alkupuolella, ja työt valmistuvat vuonna 2015. Asemien sähköurakat kilpailutetaan erikseen.

”Länsimetron sähköurakassa voimme yhdistää vahvan teknisen osaamisemme ja erikoisprojekteissa kertyneen projektinjohtokokemuksemme”, Aren liiketoimintajohtaja Pepe Perkiö sanoo.

Ratalinjan sähköurakka on ensimmäinen talotekninen urakka länsimetrossa. Parhaillaan maan alla louhitaan rinnakkaisia tunneleita, joista on louhittu jo lähes 13 kilometriä eli 46 prosenttia. Louhinnat jatkuvat vuoden 2013 loppuun.

Länsimetro jatkaa pääkaupunkiseudun metroliikennettä Ruoholahdesta Lauttasaaren kautta Espooseen, Matinkylään. Valmistuttuaan länsimetro kuljettaa yli 100 000 matkustajaa päivässä. Tuhansia ihmisiä työllistävä Suomen suurin infrastruktuurihanke käsittää seitsemän uutta asemaa ja kaksi lähes 14 kilometrin pituista tunnelia.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Are sai länsimetron ratalinjan sähköistysurakan”

 1. Paljonkohan raha vaihtoi tässäkin ”yksittäistapauksessa” omistajaa? Ainakin muutaman kerran on käyty avec-illallisilla 🙂

  1. Are oli kuulemma melkein 2,3 Meur halvempi kuin 2. tullut?
   Tuohon ei avec-lounaita tarvita!

   1. Kolmen miljoonan lisätöihin kylläkin.

 2. Jos 2,3 Meur pitää paikkansa niin se yli 15%, eli kate.
  Ei ole urakoitsijoilla helppoa kun rakennetaan tuollaisia ainutkertaisia hankkeita Suomessa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat