Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen Tullintorin uudistushanke käynnistyi – Peab urakoi

Tampereen rautatieaseman läheisyydessä sijaitsevan Tullintorin kauppakeskuksen laaja uudistustyö on käynnistynyt. Hankkeen urakoitsijaksi on valittu Peab Oy. Useassa vaiheessa toteutettavan uudistamistyön ensimmäinen vaihe painottuu junaradanpuoleisiin toimistotiloihin, valokaton uusimiseen ja kiinteistön julkisivuihin. Suojeltuun arvorakennukseen rakennetaan teknisesti edistyksellistä, mutta tunnelmaltaan ainutlaatuista toimistotilaa.

Tampereen rautatieaseman läheisyydessä sijaitsevan Tullintorin kauppakeskuksen laaja uudistustyö on käynnistynyt. Hankkeen urakoitsijaksi on valittu Peab Oy. Useassa vaiheessa toteutettavan uudistamistyön ensimmäinen vaihe painottuu junaradanpuoleisiin toimistotiloihin, valokaton uusimiseen ja kiinteistön julkisivuihin. Suojeltuun arvorakennukseen rakennetaan teknisesti edistyksellistä, mutta tunnelmaltaan ainutlaatuista toimistotilaa.

image

”Ensimmäisessä vaiheessa esimerkiksi toimistojen sisäpinnat remontoidaan täydellisesti ja tilojen talotekniikka uusitaan vastaamaan nykyaikaisia toimistovaatimuksia. Toimistokerroksien yritysten käyttöön rakennetaan myös yhteiset aulapalvelut. Tullintorin ylimmässä kerroksessa olevat sauna- ja kokoustilat uusitaan remontissa täysin”, Tullintorin kauppakeskuspäällikkö Mari Laaksonen kertoo.

Tullintori on lähes kokonaan Eläke-Fennian omistuksessa. Eläke-Fennia osti marraskuussa 2011 Cityconin 57,4 prosentin osuuden Tullintorista. Kaupan myötä Eläke-Fennian omistusosuus kiinteistöstä nousi 93 prosenttiin.

”Uudet toimistotilat valmistuvat toukokuussa 2013. Julkisivukorjausten ja valokaton uusimisen osalta työt alkavat saman kevään aikana. Tullintorin kehityshankkeen ensimmäisessä vaiheessa uudistetaan kevyesti myös kauppakeskuksen sisätiloja, joiden mittavampaa kehittämistä ollaan parhaillaan suunnittelemassa”, Eläke-Fennian projektinjohtaja Antti Pyötsiä sanoo.

Tullintori muodostuu vuonna 1930 valmistuneista rakennuksista, jotka uudistettiin kauppakeskukseksi vuonna 1990. Tullintorin pinta-ala on yhteensä 23 500 neliömetriä, josta liiketilaa on noin 9 000 neliömetriä. Kauppakeskuksessa toimii noin 40 vähittäiskaupan yksikköä.

”Tullintorin uudistus on Peabille merkittävä ja kokoluokaltaan suuri hanke, joka työllistää noin 60 työntekijää, joista noin puolet on Peabin omaa henkilöstöä”, Peabin Pirkanmaan yksikön johtaja Miikka Routama toteaa.

Viime viikolla Eläke-Fennia ja Sokotel julkistivat uuden tornihotellihankkeen Tampereen rautatieaseman ja Tullintorin viereen. Tornihotellihanketta oli puuhattu jo noin kymmenen vuoden ajan, ja sen venyminen on ilmeisesti pitkittänyt myös Tullintorin uudistamista. Hotellin odotetaan tuovan kävijöitä Tullintorille.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Tampereen Tullintorin uudistushanke käynnistyi – Peab urakoi”

  1. Tullintori ei vedä isoja määriä ostajia nyt eikä myöhemminkään, koska jouluun 2012 mennessä valmistuu monta vuotta kestänyt, valtaisa Koskikeskuksen remontti. Kauppakeskukset sijaitsevat niin lähekkäin, että molempiin ei riitä Tampereen kokoisessa kaupungissa kaiken aikaa ostajia, vaan suurempi eli Koskikeskus vie voiton.

    On silti työllistämisen kannalta hienoa, että yleisilmeeltään rappeutunut, vanhoillinen ja suorastaan aneeminen Tullintori remontoidaan juuri nyt perusteellisesti.

    1. Tullintorin kylkeen aletaan juuri rakentaa 25+2 -kerroksista, 300 huoneen suuruista hotellia (omistaja muuten sama kuin Tullintorilla), ja siihen on aikeissa tulla niin Keskus-Areena -jäähallia kuin joukko pilvenpiirtäjiäkin ihan lähelle. Kaiken lisäksi sillä alueella on muitakin täydennysrakennussuunnitelmia, ja ihan viime vuosina toteutettujakin. Ostovoiman määrä alueella on siis lähitulevaisuudessa kasvamassa, vaikkeivat ihan kaikki visionäärisimmät suunnitelmat toteutuisikaan. Mutta jo toteutettaviksi päätetyt ja toteutuneet uudistuksetkin ovat lisänneet potentiaalista asiakasmäärää alueella aika paljon.

      Koskikeskuksen alueellekin on tullut huomattava määrä lisää luontaista ostovoimaa Ratinan asuinalueen rakentamisen myötä.

  2. Eikö Fennian kannattaisi laajentaa Tullintori kiinni tornihotellin kylkeen, parkkipaikkojen päälle?

  3. Tullintorin kaupan kasvussa voitaisiin käyttää samaa ajatusta kuin taannoisen apulaiskaupunginjohtajan esityksessä hajautetusta matkakeskuksesta. Ehdotus pääsi jopa suunnittelupaperille asti, ennen kuin todettiin, että hajautettu matkakeskus on jo olemassa Tampereella ja toimii mainiosti taksien avustamana.

    Kaivetaan siis tunneli Tullintorilta Koskikeskukseen ja sieltä edelleen Ratinan kauppakeskukseen, jolloin kaikki kolme ovat ikäänkuin yhtä suurta kauppakeskusta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat