Kokeile kuukausi maksutta

Lappeenrantaan rakennetaan Ikean tavaratalo ja Ikanon kauppakeskus

Lappeenrannan kaupunki, Ikea Real Estate Oy ja Ikano Retail Centres Finland Oy ovat sopineet Ikea-tavaratalon ja Ikanon kauppakeskuksen sijoittumisesta Lappeenrantaan, Mustolan eritasoliittymän alueelle. Ikea-tavaratalolle kaavaillaan rakennusoikeutta 30 000 kerrosneliömetriä ja Ikanolle 40 000 kerrosneliömetriä.

Lappeenrannan kaupunki, Ikea Real Estate Oy ja Ikano Retail Centres Finland Oy ovat sopineet Ikea-tavaratalon ja Ikanon kauppakeskuksen sijoittumisesta Lappeenrantaan, Mustolan eritasoliittymän alueelle. Ikea-tavaratalolle kaavaillaan rakennusoikeutta 30 000 kerrosneliömetriä ja Ikanolle 40 000 kerrosneliömetriä.

Lappeenrannan kaupunginhallitus käsittelee yhteistyösopimusta kokouksessaan maanantaina 12. marraskuuta. Mikäli kaupunginhallitus hyväksyy yhteistyösopimuksen, kaupunki käynnistää asemakaavan ja asemakaavamuutoksen laatimisen alueelle yhdessä yhtiöiden kanssa. Nopeimmillaan asemakaava saa lainvoiman loppukesällä 2013 ja liikkeet voisivat avautua juuri ennen joulumyynnin alkamista vuonna 2015.

Joulukuussa 2011 vahvistetussa Etelä-Karjalan maakuntakaavassa Mustolan eritasoliittymän alue on osoitettu vähittäiskaupan suuryksikön alueeksi. Mustolan eritasoliittymän alue on kooltaan noin 21 hehtaaria, ja alueelle mahtuu 2 000 autopaikkaa.

Alue sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta, valtatie kuuden varrella, Nuijamaan rajanylityspaikalle johtavan tien risteyksessä. Valtatie kuusi on vuonna 2011 valmistuneen perusparannuksen ansiosta nelikaistainen ja palvelee laajasti Lappeenrannan ja Imatran välistä työssäkäyntialuetta. Sen varrella, noin 35 kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta, sijaitsee Pohjoismaiden suurimpiin kuuluva Rauhan alueen matkailukeskus ja Holiday Club Saimaa viihdekylpylä.

Kaakkois-Suomen ensimmäinen Ikea

Lappeenrannan tavaratalo on valmistuessaan Suomen kuudes Ikea ja Ikanon kauppakeskus vasta toinen. Yhtiöiden nykyisessä myymäläverkostossa ei ole lainkaan toimitiloja Kaakkois-Suomessa.

Ikea Oy:n Suomen maajohtaja André Schmidtgall pitää Lappeenrantaa erinomaisena sijaintipaikkana yhtiön kannalta.

”Kaakkois-Suomessa on paljon asiakaspotentiaalia, jota kesämökkiläiset ja turistivirrat täydentävät hyvin. Toivomme, että yhteistyösopimus hyväksytään, sillä se olisi askel kohti lopullista päätöstä Ikea–Ikano-kauppakeskuksen rakentamiselle Lappeenrantaan”, Schmidtgall sanoo.

”Rakentamalla Ikanon kauppakeskuksen Lappeenrantaan Ikea-tavaratalon yhteyteen voimme tarjota monipuoliset ostosmahdollisuudet ja palvelut saman katon alla. Kauppakeskus tarjoaa myös luonnollisen kohtaamispaikan niin lappeenrantalaisille kuin lähialueidenkin asukkaille. Luonnollisesti toivomme, että se menestyisi yhtä hyvin kuin hiljattain Kuopioon avattu kauppakeskus on menestynyt”, Ikanon toimitusjohtaja Tuire Nyberg puolestaan toteaa.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva on luonnollisesti erittäin tyytyväinen, että Ikea ja Ikano katsovat Lappeenrannan sopivimmaksi toimipaikakseen Kaakkois-Suomessa. Jarva pitää sijaintipaikkaa Mustolassa parhaana mahdollisena yritysten liiketoiminnan sekä asiakkaiden kannalta.

”Ikea-tavaratalon ja Ikanon kauppakeskuksen sijoittuminen Lappeenrantaan vahvistaisi Etelä-Karjalan maakunnan asemaa Kaakkois-Suomen kaupallisena keskuksena. Kasvavasta tarjonnasta hyötyvät laajalti kaikki Kaakkois-Suomen asukkaat. Sijainti Mustolassa olisi edullinen myös venäläisille ostosmatkailijoille sekä Rauhaan saapuville lomanviettäjille. Tax-free ostosten määrässä Lappeenranta on toistuvasti Suomen kaupunkien kärkisijoilla”, Jarva sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lappeenrantaan rakennetaan Ikean tavaratalo ja Ikanon kauppakeskus”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat