Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen Koskikeskus avautui uudistettuna

Uudistetun Tampereen Koskikeskuksen viralliset avajaiset on pidetty torstaina 15. marraskuuta. Mittava uudistushanke käynnistyi keväällä 2011. Uudistus on nyt pääosin valmis, vaikka jotkut yksittäiset liiketilat ovatkin vielä hieman kesken. Kauppakeskuksen omistaja Citycon investoi hankkeeseen kaikkiaan noin 38 miljoonaa euroa. Hankkeen projektinjohtourakoitsijana toimi Visura Oy.

Uudistetun Tampereen Koskikeskuksen viralliset avajaiset on pidetty torstaina 15. marraskuuta. Mittava uudistushanke käynnistyi keväällä 2011. Uudistus on nyt pääosin valmis, vaikka jotkut yksittäiset liiketilat ovatkin vielä hieman kesken. Kauppakeskuksen omistaja Citycon investoi hankkeeseen kaikkiaan noin 38 miljoonaa euroa. Hankkeen projektinjohtourakoitsijana toimi Visura Oy.

Koko uudistushanke työllisti välittömästi yli 250 henkeä ja välillisesti noin 500 henkeä. Koskikeskuksen uudistus toteutettiin pääsääntöisesti paikallisella työvoimalla, joten 80 prosenttia hankkeessa mukana olevista yrityksistä ja työntekijöistä tuli Pirkanmaalta. Ulkomaisen työvoiman osuus oli vain 1–2 prosenttia.

Hankkeen pääpaino oli tilojen perusteellisessa uudistamisessa, mutta uuttakin liiketilaa tuli noin 1 500 neliötä. Kauppakeskuksen vuokrattava liikepinta-ala on uudistuksen jälkeen noin 28 600 neliötä. Samalla liikkeiden ja palveluiden lukumäärä kasvoi noin 80:sta reiluun 90:een.

Uudistushanke toteutettiin vaiheittain. Iso ja näkyvä osa uudistusta ovat julkisivujen ja sisäänkäyntien muutostyöt. Julkisivujen ilmettä yhtenäistettiin ja kevennettiin, uudistuneet sisäänkäynnit puolestaan ovat muutostöiden jälkeen entistä avarammat ja modernit.

Myös Koskikeskuksen kulkuyhteyksiä parannettiin ja liikkumista kauppakeskuksen sisällä helpotettiin oikaisemalla kulkureittejä. Uudet lasiosat ja -rakenteet lisäävät avaruutta koko kauppakeskukseen. Keskusaukion muoto puolestaan muuttui kulmikkaasta pyöreäksi, ja se toimii jatkossa entistä vahvemmin paitsi erilaisten tapahtumien näyttämönä myös kaupunkilaisten kohtaamispaikkana.

Tampereen Koskikeskuksen uudistushanke

 • Projektinjohtourakoitsija: Visura Oy
 • Talotekniikkaurakoitsija: Kaunisto-Yhtiöt Tampere Oy
 • Purkutyöt: Maarakennus T. Haavisto Oy
 • Teräsrakenteet: Wasasteel Oy
 • Pääsuunnittelija: BST Arkkitehdit, Sergej von Bagh
 • Rakennesuunnittelija: KPM-Engineering
 • Talotekniikka-suunnittelija: Ax-Suunnittelu

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Tampereen Koskikeskus avautui uudistettuna”

 1. Niin turhaan….Koskari ei ole ollut, eikä tule koskaan olemaan paikka johon menee mielellään. 🙁

  1. MIelestäni aiempi Koskari oli selkeämpi ja avoimempi kuin tämä nykyinen sekava sotku. Kulku tuntuu jotenkin oudolta.

 2. ”Niin turhaan….Koskari ei ole ollut, eikä tule koskaan olemaan paikka johon menee mielellään.”

  Totta puhut. Omasta mielestäni Koskikeskus muuttui uudistuksen myötä entistäkin luotaantyöntävämmäksi ostosh***etiksi.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat