Kokeile kuukausi maksutta

Kauppalehti: Eduskunnan peruskorjauksen hinta kolminkertaistumassa

Eduskunnan kiinteistöjen peruskorjauksen kustannukset voivat nousta jopa kolminkertaisiksi alkuperäiseen kustannusarvioon verrattuna. Kun hankkeen kustannusarvio oli viisi vuotta sitten 100 miljoonaa euroa, niin nyt kustannukset ovat kipuamassa jopa 300 miljoonaan euroon. Myös hankkeen aikataulu on venymässä. Asiasta kertoo Kauppalehti.

Eduskunnan kiinteistöjen peruskorjauksen kustannukset voivat nousta jopa kolminkertaisiksi alkuperäiseen kustannusarvioon verrattuna. Kun hankkeen kustannusarvio oli viisi vuotta sitten 100 miljoonaa euroa, niin nyt kustannukset ovat kipuamassa jopa 300 miljoonaan euroon. Myös hankkeen aikataulu on venymässä. Asiasta kertoo Kauppalehti.

Eduskunnan peruskorjauksen pitäisi valmistua vuonna 2017, mutta tämä tavoiteaikataulu ei välttämättä pidä.

Kauppalehden verkkouutinen aiheesta löytyy tästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 9 kertaa

9 vastausta artikkeliin “Kauppalehti: Eduskunnan peruskorjauksen hinta kolminkertaistumassa”

  1. Ja kuka tästä vastaa ?

    Ei kukaan !

    1. Kuka olikaan rakennuttajakonsultti tässä hankkeessa ?

      1. Normaali julkinen hanke: alkuperäisen ”valtion parhaiden ammattilaisten” tekemän kustannusarvion ja aikataulun voi kertoa piillä (3,14) .
        Kun päästään veronmaksajan kukkarolle, niin kouraistaan oikein kunnolla. Selityksiä kyllä piisaa, ammattimies ei voi kuin nauraa niille – tai oikeastaan itkeä – minunkin kukkaroahan tässä tyhjennetään.
        Kenen taskuihin rahat menevät – kenelle tutkinta kuuluu??
        Esimerkkinä surullisen kuuluisa Stara/Helsingin kapunki.

        1. Kiuru perustaa valtion rakennuttajayhtiön asuntopulan ratkaisuksi, voi tulla jonkin sortin yllätyksenä että urakkatarjoukset eivät ole sen edullisempia kuin ATT:lle.

          Kun urakkatarjoukset eivät mahdollista 11 euron vuokria pitää tietysty seuraavaksi perustaa valtion rakennusliike.

          Tämä rakennusliike voisi hoitaa jatkossa nämä muutkin julkiset hankkeet sama kuvio kuin destialla (koneet + kiviaines valmiina). Rakennusliikkeelle nostureita, pääkonttori ja tonttiomaisuutta valmiiksi taseeseen että riittää muutaman vuoden tappioihin.

          1. Rakentamisen kustannukset ovat ,Eduskunnan vastuuhenkilön mukaan , nousseet viidessä vuodessa useita kymmeniä prosentteja ! Näitä valtionhallinnon ” ammattilaisia ” ja tehtävissä olevia rakennuttajakonsultteja viedään kuin pässiä narussa . Eduskunnan korjaus on kultamuna urakoitsijoille .

          2. Koska Suomessa tajutaan, että täällä on jo niin paljon kaikkea, että jokapaikkaa ei riitä osaavaa henkilökuntaa.

            Viiden miljoonan kansa (eli käytännössä kaksi miljoonaa työtätekevää) pyörittää 30 miljoonan asukkaan yhteiskuntarakennetta. Suurin syy on tietysti se, että tämä on naurettavan iso maa pinta-alaltaan. Lainsäädännön ja ihmisten tottuman laatutason takia syrjäseudulla kaiken pitää olla yhtä laatukasta kuin pilvenpiirtäjässä.

            Kattokaa muiden yhtä harva-asuttujen maiden periferioida! Sielä asutaan, eletään ja työskennellään kuin viime vuosisadan keskipaikkeilla. Kaupungit taas ovat meidän snadia hieman kehittyneempiä.

            Yhteiskuntarakenteen kehittymenen alkaa vasta, kun suurin osa kansasta on kolmannen polven kaupunkilaisia. Siihen asti kaikki kärvistelee.

          3. Ilpo Kokkilan keksimä projetinjohtourakointi äärimmilleen kehitettynä on manio juttu. Kaikki laskut lisättynä urakoitsijan rasvaisella katteella lähetetään rakennuttajan maksettavaksi, tuli niitä kuinka paljon tahansa. Ammattitaidotomalla tilaajalla ei ole muuta mahdolisuutta kuin maksaa!

        2. Kun Mäntyniemeä rakennettiin, kerroin oli 14.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat