Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistölautakunta jätti Hakaniemen Toriparkin pöydälle

Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta käsitteli 21. maaliskuuta Hakaniemeen suunnitellun Toriparkin rakentamista. Asia jäi pöydälle, sillä osa lautamiehistä halusi vielä harkita kantaansa hankkeeseen. Toriparkki tullee uudelleen käsittelyyn lautakunnan seuraavassa kokouksessa 4. huhtikuuta.

Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta käsitteli 21. maaliskuuta Hakaniemeen suunnitellun Toriparkin rakentamista. Asia jäi pöydälle, sillä osa lautamiehistä halusi vielä harkita kantaansa hankkeeseen. Toriparkki tullee uudelleen käsittelyyn lautakunnan seuraavassa kokouksessa 4. huhtikuuta.

Toriparkki on Hakaniemen torin alle rakennettavaksi ehdotettu noin 400 autopaikan pysäköintilaitos. Toriparkki on pääosin yksityisin varoin toteutettava hanke, jonka vetäjänä ja rakentajana toimii Lemminkäinen Infra Oy. Lemminkäisen kaupungille esittämän suunnitelman mukaan Toriparkin rakentaminen aloitettaisiin tänä vuonna, ja se valmistuisi vuonna 2015.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Kiinteistölautakunta jätti Hakaniemen Toriparkin pöydälle”

  1. Hakaniemen torimiljöö halleineen on toimiva kokonaisuus. Se edustaa vanhaa kulttuuria, joka pitää ehdottomasti säilyttää.
    Nyt näyttää siltä, että tämäkin hieno miljöö haluttaisiin tuhota, ja tuhoutuuhan se, jos kaikki ne suunnitelmat todentuvat, joita nyt ollaan esittämässä.
    Miljöö ei mitenkään voi enää olla sama, jos torin alle kaavailtu kauppakeskittymä parkkeineen toteutuu. Niin tori- kuin hallikauppiaat kärsivät tästä muutoksesta eniten ja on ihan selvä asia, että, näitä kauppiaita, jotka ovat tähän asti työllistäneet itse itsensä, ja siinä sivussa muitakin, joutuvat lopettamaan ”globaalin kilpailun ” seurauksena.
    On selvää, että jos kauppiaat lopettavat, ei ole hallikaan enää, kuin muistomerkki menneiltä ajoilta. Tätäkö siis halutaan.
    Tätä ei kukaan halua, mutta kas kummaa, näin vaan voi käydä, ellei oteta järkeä käteen.
    Siispä suunnitelmat uusiksi vai välttämättömillä parannuksilla.
    Ei pilata hallia, vaan säästetään myös kaupungin varoja.
    Tätä mieltä on suurin osa hallin asiakkaista. On hienoa, että meillä on vielä olemassa jotakin hienoa säilytettäväksi tuleville polville.

  2. Seuraan tarkasti poliitikkojen toimintaa tässä asiassa.
    Halli on Hakaniemen sydän, eikä sitä saa turmella. Säilytetään miljöö entisellään.
    Vaaleissa tavataan.

  3. Hakaniemen torin elävää kaupunkikulttuuria ei missään nimessä saa turmella – tai muuten Hakaniemen torista tulee yhtä eloton paikka, kuin Senaatintori pääosin on.

    Hakaniemen torin alle sopii kyllä hyvin autoparkki, mutta sen yhteyteen ei pidä toteuttaa tiloja elintarvikemarketeille tms, jotka kisaisivat torimyynnin kanssa. Sinne voisi kyllä hyvin toteuttaa muuhun käyttöön suunnattuja tiloja, jotka aidosti lisäisivät Hakaniemen alueen palveluja ja tarjontaa, mutta ei mitään, joka kilpailisi torin ja kauppahallin kanssa.

    Hakaniemen torin aluetta kannattaisi kehittää, esim lisäämällä jollain tavoin meluesteitä sen niille reunoille, joilla on vilkasta, meluavaa ja pakokaasuttavaa auto- ja bussiliikennettä. Koska Kallio oli puutaloaluetta vielä satakunta vuotta sitten, sopisi osiin torin laitoja esim. puutalo-aittamaiset pienet kestikievarit, terasseineen tai ainakin laavumainen myyntipisteseinusta.

    Hakaniemen torille voisi sijoittaa myös muutaman pyramidimaisen puu-istutuksen, joihin voisi istuttaa havupuitakin ja joiden pyramidimaisuus estäisi niihin kertymästä puun alla nukkujia, mutta elävöittäisi toria.

    Torin itäreunalla olevan puistikkoalueen hyödyntämistä voisi kehittää, sijoittamalla esim. sen keskelle samanlaisen amfiteatterin, kuin on Oopperatalon viereisessä puistossakin, tarjoamaan paikan eläville tapahtumille.

    Missäköhän torialueen myyjille on saniteettitilat? Ehkä sellaiset voisi toteuttaa torille jonnekin myös ja ehdottomasti vain myyjien käyttöön.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat