Kokeile kuukausi maksutta

Poliisi tutkii moottoripyöräkerhojen veropetosepäilyjä Kehäradan työmaalla

Suomen ja Viron keskusrikospoliisit ovat paljastaneet merkittävän, pääosin virolaisista henkilöistä koostuvan organisaation, joka on salakuljettanut huumausaineita Keski-Euroopasta Suomeen. Huumausaineiden vastaanottajina on ollut suomalaisia järjestäytyneeseen rikollisuuteen luokiteltavia moottoripyöräkerhoja, joista Cannonball MC:n osalta KRP:n reaaliaikainen talousrikostutkinta on tutkinut myös muun muassa Kehäradan rakennustyömaan maansiirtotöihin liittyviä veropetoksia.

Suomen ja Viron keskusrikospoliisit ovat paljastaneet merkittävän, pääosin virolaisista henkilöistä koostuvan organisaation, joka on salakuljettanut huumausaineita Keski-Euroopasta Suomeen. Huumausaineiden vastaanottajina on ollut suomalaisia järjestäytyneeseen rikollisuuteen luokiteltavia moottoripyöräkerhoja, joista Cannonball MC:n osalta KRP:n reaaliaikainen talousrikostutkinta on tutkinut myös muun muassa Kehäradan rakennustyömaan maansiirtotöihin liittyviä veropetoksia.

Keskusrikospoliisin reaaliaikainen talousrikostutkinta on selvittänyt rikosepäilyjä, jotka koskevat muun muassa maansiirtotöitä pääkaupunkiseudulla. Jutussa tutkitaan epäiltyjä törkeitä veropetoksia, törkeitä kirjanpitorikoksia, törkeitä työeläkevakuutusmaksupetoksia ja rekisterimerkintärikoksia liittyen kolmen osakeyhtiön toimintaan. Rikosvahingot nousevat poliisin tiedotteen mukaan joihinkin satoihin tuhansiin euroihin.

Tutkinnan kohteena ovat olleet ensisijaisesti työvoimaa kolmannelle vuokranneet osakeyhtiöt, jotka ovat liittyvät toisiinsa erilaisten järjestelyiden kautta. Yritykset ovat toimineet pääkaupunkiseudulla.

Nyt tutkittavat yhtiöt ovat ilmoittaneet verohallinnolle virheellisiä tietoja yhtiöiden toiminnasta ja yhden toiminnassa mukana olleen yhtiön vastuuhenkilöksi on merkitty henkilö, jolla ei ole ollut yhtiössä todellista toimenkuvaa ja asemaa. Työntekijöille maksetuista palkoista ei ole toimitettu ennakonpidätystä vaan työ on tehty täysin pimeästi.

Jutussa on ollut vangittuna kolme poliisin luokittelemaan järjestäytyneeseen rikollisryhmään (Cannonball MC) kuuluvaa henkilöä ja lisäksi pidätettynä on ollut muutama muu henkilö. Rikoksesta epäiltyinä on kuulusteltu lisäksi useita muita henkilöitä.

Poliisin mukaan yhtiöiden järjestämät työntekijät ovat työskennelleet kolmannen yhtiön hyväksi Kehäradan työmaalla maansiirtokuljetustöissä. Lisäksi yhtä yhtiötä epäillään käytetyn jonkin verran puhtaaseen kuittikauppaan liittyen lumenpudotusta harjoittaneeseen toiseen yhtiöön, jonka osalta esitutkinta on aloitettu alkuvuonna 2013.

Esitutkinta käynnistyi loppusyksyllä 2012 ja pääepäiltyjen kiinniotot jutussa tapahtuivat heti vuodenvaihteen jälkeen. Toiminta oli edelleen käynnissä kiinniottohetkellä. Poliisin mukaan tutkinta on tällä hetkellä loppusuoralla. Asia on tarkoitus saattaa syyteharkintaan kuluvan kevään aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Poliisi tutkii moottoripyöräkerhojen veropetosepäilyjä Kehäradan työmaalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat