Kokeile kuukausi maksutta

SRV ja Kotilinnasäätiö voittivat tontinluovutuskilpailun Tampereella

Tampereen Pohjolankadulla sijaitsevia kahta asuinrakennustonttia koskeva tontinluovutuskilpailu on ratkaistu. Tampereen kaupunginhallitus päätti viime viikolla luovuttaa tontit kilpailuraadin esitysten mukaisesti SRV Rakennus Oy:lle ja Kotilinnasäätiölle.

Tampereen Pohjolankadulla sijaitsevia kahta asuinrakennustonttia koskeva tontinluovutuskilpailu on ratkaistu. Tampereen kaupunginhallitus päätti viime viikolla luovuttaa tontit kilpailuraadin esitysten mukaisesti SRV Rakennus Oy:lle ja Kotilinnasäätiölle.

image

Tontin 11 parhaan ehdotuksen nimeltä ”Pohjankieppi” teki työryhmä SRV Rakennus Oy / SRV Pirkanmaa / Kirsti Siven&Asko Takala Arkkitehdit Oy, ja tontin 12 voittaja oli ”Metamorfoosi”, jonka tekijä on työryhmä Tampereen Kotilinnasäätiö / A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy / Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co Oy. Tontilla 12 on vanha teollisuuskiinteistö. Tontit sijaitsevat Osmonpuistossa, Tammelan pohjoisosassa Salhojankadun ja Pohjolankadun kulmauksessa olevassa korttelissa, noin puolitoista kilometriä keskustasta koilliseen.

Tontinluovutuskilpailulla haluttiin löytää toteuttajaryhmä, jossa on rakennuttaja, rakentaja ja arkkitehti-pääsuunnittelija. Kilpailulla haluttiin saada vaihtoehtoja sille, miten tontit 11 ja 12 voidaan toteuttaa mahdollisimman innovatiivisesti vahvistetun asemakaavan sallimissa rajoissa. Kilpailuun tuli kahdeksan ehdotusta, joista osassa oli kilpailuehdotus molemmille tonteille. Raati päätyi esittämään tontinluovutusta kahdelle parhaana pitämälleen eri osanottajalle.

Tontin 11 pinta-ala on 3 995 neliötä ja rakennusoikeus 8 500 kerrosneliömetriä. Tontille on osoitettu rakennusala seitsemänkerroksiselle rakennukselle ja ohjeelliset rakennusalat neljälle kahdeksankerroksiselle osalle. Tontilla sijaitsee Tampereen Infran käytössä olevia varikkotiloja. Tämä toiminta siirretään ja varikkotilat puretaan ennen uudisrakentamista.

Tontin 12 pinta-ala on 6 863 neliötä. Tontilla on vanha säilytettävä tehdasrakennus, jonka rakennusoikeus on 6 600 kerrosneliömetriä. Lisäksi tontilla on laajennusosaa varten rakennusoikeutta 4 900 kerrosneliömetriä. Tontti on ollut ensin pääosin asuinkäytössä, sitten sinne nousi Rafael Haarla Oy:n rakennuttama paperinjalostustehdas. Tehtaan piirsi arkkitehti Harry W. Schreck. Tuotanto käynnistyi uudessa tehtaassa 1943. Rakennusta on korotettu ja täydennetty moneen otteeseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV ja Kotilinnasäätiö voittivat tontinluovutuskilpailun Tampereella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat