Aalto-yliopiston professori Tapio Lokki saa kansainvälisen akustiikan alan huipputunnustuksen. Lokki vastaanottaa International Commission for Acoustics (ICA) Early Career Award -palkinnon ensi viikolla Montrealissa akustiikan maailmankonferenssin yhteydessä. Kerran kolmessa vuodessa jaettava palkinto tunnetaan myös akustiikan alan Nobelina.

Suomalaisprofessori palkitaan ”akustiikan Nobelilla”

Aalto-yliopiston professori Tapio Lokki saa kansainvälisen akustiikan alan huipputunnustuksen. Lokki vastaanottaa International Commission for Acoustics (ICA) Early Career Award -palkinnon ensi viikolla Montrealissa akustiikan maailmankonferenssin yhteydessä. Kerran kolmessa vuodessa jaettava palkinto tunnetaan myös akustiikan alan Nobelina.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Mediatekniikan laitoksella työskentelevä Lokki ja hänen ryhmänsä tutkivat konserttisalien akustiikkaa, huoneakustiikan mallinnusta sekä äänikäyttöliittymiä ja lisättyä äänitodellisuutta. Tutkimusten tavoitteena on lisätä ymmärrystä siitä, miten huoneen akustiikka muuttaa äänisignaalia ja miten ihmiset havaitsevat huoneen akustisia ominaisuuksia. Tulosten avulla voidaan ymmärtää ja ennustaa paremmin esimerkiksi konserttisalien akustiikkaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomalaisprofessori palkitaan ”akustiikan Nobelilla””

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi