Kokeile kuukausi maksutta

Talvivaaran vuodosta uusi tutkintapyyntö

Poliisille on jätetty uusi tutkintapyyntö Talvivaaran kaivoksen jätevesiongelmista. Kaivosta vastustava kansanliike Stop Talvivaara haluaa poliisin selvittävän, onko kaivosyhtiö syyllistynyt jatkettuun ympäristörikokseen ja Kainuun ELY-keskus rikoksen suojeluun.

Poliisille on jätetty uusi tutkintapyyntö Talvivaaran kaivoksen jätevesiongelmista. Kaivosta vastustava kansanliike Stop Talvivaara haluaa poliisin selvittävän, onko kaivosyhtiö syyllistynyt jatkettuun ympäristörikokseen ja Kainuun ELY-keskus rikoksen suojeluun.

Tiedotteessaan kansanliikkeen edustajat ihmettelevät, miksi yhtiö varastoi hapanta prosessinestettä kipsisakka-altaaseen. Heidän mukaansa happaman nesteen takia altaisiin varastoitunut uraani ja muut myrkylliset aineet muuttuivat liukoisiksi ja virtasivat päästövesien mukana ympäristöön.

”Pidämme erityisen hämmästyttävänä sitä, ettei altaiden nestettä ole neutraloitu ympäristöluvan mukaiselle tasolle marraskuun vuodon jälkeen. Kyse on suunnattomasta riskinotosta”, tutkintapyynnön jättäjät sanovat.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Talvivaaran vuodosta uusi tutkintapyyntö”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat