Kokeile kuukausi maksutta

Ruotsissa kisataan korkeimmasta pilvenpiirtäjästä

Ruotsin suurkaupungit kurottavat kilpaa taivaisiin. Göteborgissa paljastettiin viime viikolla suunnitelmat 201 metriä korkeasta pilvenpiirtäjästä, ja vain muutamaa päivää myöhemmin oli Tukholman vuoro pistää 24 metriä paremmaksi.

Ruotsin suurkaupungit kurottavat kilpaa taivaisiin. Göteborgissa paljastettiin viime viikolla suunnitelmat 201 metriä korkeasta pilvenpiirtäjästä, ja vain muutamaa päivää myöhemmin oli Tukholman vuoro pistää 24 metriä paremmaksi.

Maanantaina esiteltiin Etelä-Tukholman Telefonplanille suunnitteilla oleva 75-kerroksinen pilvenpiirtäjä, joka olisi toteutuessaan Pohjois-Euroopan korkein asuinrakennus. 225 metriä korkea Tellus Tower sisältäisi muun muassa 340 asuntoa. Sen on määrä valmistua vuonna 2019.

Tukholman rahoitustoimen kunnanneuvos Sten Nordin ei kuitenkaan puhu kilpailusta. ”Tärkeintä on, että siitä tulee hyvä ja kiinnostava rakennus.”

Toistaiseksi Ruotsin korkein rakennus on Malmön maamerkki Turning Torso, korkeudeltaan 190 metriä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Ruotsissa kisataan korkeimmasta pilvenpiirtäjästä”

  1. Tämä on outo piirre ihmisessä. Lienee eniten kyse tarpeesta jättää edes joku jälki, ikäänkuin monumentti, lyhyen elämän jälkeen.

    Pohjoismaissa ei ole mitään ratiota ylikorkealle rakentamiselle. Se, että näitä putkahtaa aina esiin niin Helsingiisä kuin Göteborgissa täytyy liittyä psyko-sosiaalisiin ihmistä ohjaaviin tekijöihin.

    1. Traditio? Mikä se oikeastaan on? Onko se enemmistä vai eliitin asettama normi? Vai jotain ihan muuta?
      Oliko Yhdysvalloissa traditio rakentaa korkeita rakennuksia 1800-luvun alussa? Ei tainnut olla, mutta oli täällä Euroopassa jo pitkään ja myös Suomessa. On täälläkin kirkkoja joiden tornit ylettyy taivaisiin.

      Jos traditioiden perusteella pitäisi jotain tehdä, niin et olisi sinäkään tänäpäivänä ekonomina, vaan viljelisit maata jossainpäin Itä-Suomea ja solmisit järkiavioliiton naapuritilan vanhimman (ruman, mutta tomeran ja taloustöissä taitavan) tyttären kanssa. Mahdollisesti olisitte jopa serkkuja. Traktoria teillä ei ole, sillä Suomalaisen tradition mukaan pelto kynnetään sonnilla, ellet olisi niinkin liberaali ja sijoittanut säästös työkoneeseen nimeltä hevonen. Ja nauris maittaa, ai että nam nam…

  2. Kannattanee seuraavalla kerralla tarkistaa sanakirjasta mikä ero on ratiolla ja traditiolla ennen kuin alkaa huutelemaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat