Halton käynnisti uuden suodatintehtaan Kausalassa

Sisäilmastoratkaisuihin erikoistunut suomalainen perheyritys Halton Oy käynnisti 2.9. uuden suodatintehtaan Kausalassa. Sisäilmatuotteiden tuotantolaitoksen yhteyteen rakennettiin uusi, pelkästään ilmansuodattimien valmistukseen keskittyvä yksikkö. Uuden tehtaan myötä Haltonin koko suodatintuotanto siirtyi Kausalaan. Aiemmin yhtiö on valmistanut ilmanvaihtokoneiden suodattimia Orimattilassa ja Unkarissa.

Sisäilmastoratkaisuihin erikoistunut suomalainen perheyritys Halton Oy käynnisti 2.9. uuden suodatintehtaan Kausalassa. Sisäilmatuotteiden tuotantolaitoksen yhteyteen rakennettiin uusi, pelkästään ilmansuodattimien valmistukseen keskittyvä yksikkö. Uuden tehtaan myötä Haltonin koko suodatintuotanto siirtyi Kausalaan. Aiemmin yhtiö on valmistanut ilmanvaihtokoneiden suodattimia Orimattilassa ja Unkarissa.

Kausalaan siirtyi suurin osa eli runsaat parikymmentä työntekijää Orimattilasta. Lisäksi yritys aikoo palkata syksyn aikana muutamia sesonkiaikaisia työntekijöitä. Halton työllistää nykyään Kausalassa lähes 300 ihmistä. Tehtaan myötä Haltonista tulee Iitin suurin työnantaja.

”Kausalan vahvuutena on toimiva logistiikka, joten tuotannon siirto oli liiketoiminnan kokonaisuuden kannalta järkevin vaihtoehto. Lisäksi tuotannon keskittäminen Kausalaan tuo meille tuotannollisia synergiaetuja, tehostaa valmistusprosessejamme ja luo myös henkilökunnalle mahdollisuuksia monipuolisempiin tehtäviin”, Halton Oy:n toimitusjohtaja Tarja Takki kertoo.

Ilmansuodattimien markkinat kehittyvät Suomessa ja muissa Pohjoismaissa jatkuvasti, ja investointi luo Haltonille alueelle kaivattua tuotannollista lisäkapasiteettia.

”Tällä hetkellä Suomi on suurin markkina-alueemme, mutta aiomme kasvattaa suodatinliiketoimintaamme myös ulkomailla, missä on hyvät kasvunäkymät”, Halton Oy:n Kausalan tuotantopäällikkö Hannu Hokkanen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Halton käynnisti uuden suodatintehtaan Kausalassa”

Jätä kommentti