Kirkkohallitus myy Katajanokan toimistotilansa – ostaja muuntaa tilat arvoasunnoiksi

Rakennusyhtiö Kalevala Rakennus Oy ja rahoittajana toimiva Quorum Rakennuttajarahasto II Ky ovat 30. lokakuuta tehneet esisopimuksen Helsingin Katajanokalla sijaitsevien Kirkkohallituksen toimistotilojen ostamisesta. Kiinteistöt sijaitsevat osoitteissa Satamakatu 9–11 ja Luotsikatu 1a. Alustava myyntihinta on noin 34 miljoonaa euroa.

Rakennusyhtiö Kalevala Rakennus Oy ja rahoittajana toimiva Quorum Rakennuttajarahasto II Ky ovat 30. lokakuuta tehneet esisopimuksen Helsingin Katajanokalla sijaitsevien Kirkkohallituksen toimistotilojen ostamisesta. Kiinteistöt sijaitsevat osoitteissa Satamakatu 9–11 ja Luotsikatu 1a. Alustava myyntihinta on noin 34 miljoonaa euroa.

image

Varsinainen kauppa toteutuu, kun Helsingin kaupunki on hyväksynyt kaavamuutoksen, minkä jälkeen nykyiset toimistotilat voidaan muuttaa pääosin asunnoiksi. Myös myyntihinta tarkentuu silloin.

”Kohteen suunnittelu käynnistyy nyt esisopimuksen allekirjoituksen myötä, ja ennakkomarkkinointiin se saadaan vuodenvaihteen jälkeen”, hankkeen päätoteuttajan Kalevala Rakennuksen toimitusjohtaja Timo Korhonen sanoo.

Satamakatu 9–11 koostuu kolmesta rakennuksesta, Luotsikatu 1a on erillinen kiinteistöosakeyhtiö. Rakennusten kokonaispinta-ala on noin 16 000 rakennusneliömetriä. Kiinteistöt siirtyivät kirkon omistukseen vuonna 1978. Aiemmin niissä on toiminut muun muassa Gustav Pauligin pääkonttori ja tuotantoyksiköitä. Rakennukset ovat toimineet myös diakonissalaitoksen ja laivastoaseman tiloina.

”Kirkkohallituksen kiinteistöt soveltuvat erittäin hyvin Quorum Rakennuttajarahaston sijoituskohteeksi. Rahastolle tärkeä kriteeri on kohteen kiinnostavuus, laadukas suunnittelu ja kohtuulliset rakennuttamisen kustannukset. Lopputuloksena on laadukas ja uniikki asunto järkevään hintaan. Asuntojen hyvä myytävyys pienentää rahaston riskejä”, Quorum Oy:n toimitusjohtaja Kristian Warras sanoo.

Quorum on vuonna 2005 perustettu täysin kotimainen ja pääosin henkilöstön omistama pääomasijoitusrahastoihin keskittynyt varainhoitoyhtiö. Rahaston sijoittajakunta koostuu suomalaisista instituutiosijoittajista sekä sijoitusyhtiöistä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kirkkohallitus myy Katajanokan toimistotilansa – ostaja muuntaa tilat arvoasunnoiksi”

  1. Katajanokalla kannattaa varautua kaiken rakentamisen hankaloittamiseen ja valitusprosesseihin loppuun asti. Ei kannata viedä vielä työmaakoppeja tontille.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat