Kokeile kuukausi maksutta

Talvivaaran tappio ylitti liikevaihdon – konkurssi mainittu

Kaivosyhtiö Talvivaaran tulos painui heinä-syyskuussa yhä syvempään suohon. Yhtiön tappio ennen veroja oli melkein 39 miljoonaa euroa. Tappio ylittää kirkkaasti liikevaihdon, joka oli runsaat 24 miljoonaa euroa. Vuosi sitten yhtiö teki heinä-syyskuussa tappiota 16 miljoonaa euroa.

Kaivosyhtiö Talvivaaran tulos painui heinä-syyskuussa yhä syvempään suohon. Yhtiön tappio ennen veroja oli melkein 39 miljoonaa euroa. Tappio ylittää kirkkaasti liikevaihdon, joka oli runsaat 24 miljoonaa euroa. Vuosi sitten yhtiö teki heinä-syyskuussa tappiota 16 miljoonaa euroa.

Talvivaara kertoo olevansa ”tiettyjen intressitahojen” kanssa pitkälle edenneissä keskusteluissa rahoitusratkaisusta, joka turvaisi yhtiön toiminnan jatkumisen. Mitään takeita lisärahoituksen saamisesta ei yhtiön mukaan kuitenkaan voi antaa. Jos Talvivaara ei saa lisärahoitusta, yhtiön hallitus harkitsee muita vaihtoehtoja. Niitä ovat tiedotteen mukaan muun muassa yrityssaneeraus tai jopa konkurssi.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) vahvisti tiedotteella, että valtio on aktiivisesti mukana Talvivaaran rahoitusneuvotteluissa.

Vapaavuoren mukaan edellytyksenä on ratkaisu, jossa yksityiset toimijat ovat mukana yhtäläisellä tavalla valtion kanssa. Valtio ei siis aio lähteä yksin Talvivaaran pelastajaksi.

”Kuten yhtiö itsekin toteaa, varmuutta tällaisen ratkaisun löytymisestä ei ole”, Vapaavuori toteaa tiedotteessaan.

Koska Talvivaara on pörssiyhtiö, valtio ei Vapaavuoren mukaan voi tarkemmin kommentoida käynnissä olevien neuvottelujen tilannetta tai valtion roolia niissä.

Valtio on sijoitusyhtiönsä Solidiumin kautta Talvivaaran suurin omistaja noin 17 prosentin osuudella. Toinen suuri omistaja on toimitusjohtaja Pekka Perä noin 6,5 prosentin osuudella. Muita isoja yksittäisiä omistajia kaivosyhtiöllä ei enää ole.

Viime keväänä Talvivaara keräsi osakeannilla lisärahaa 260 miljoonaa euroa. Nyt markkinoilla on arveltu sen tarvitsevan vähintään sata miljoonaa lisää.

Perä: Kaivostoiminnassa pahin ohi

Toimitusjohtaja Perän mukaan yhtiöllä on myös näkymiä paremmasta. Perä kertoo tiedotteessa, että muun muassa malmin tuotanto on toiminut ennätystasolla sen jälkeen, kun kaivostoiminta käynnistettiin uudelleen alkukesästä.

Toimitusjohtajan mukaan pahin vaihe kaivoksen toiminnassa on nyt ohi. ”Voimme odottaa tuotantovolyymien edelleen paranevan tulevien kuukausien aikana”, Perä sanoo tiedotteessa.

Kasvusta huolimatta tuotantovolyymit olivat Perän mukaan heinä-syyskuussa edelleen vaatimattomia. Tämä painoi yhtiön tulosta yhdessä nikkelin erittäin alhaisen markkinahinnan kanssa.

Perän oli tarkoitus antaa haastattelu STT:lle tänään aamupäivällä kello 10. Haastattelu ei ole toistaiseksi onnistunut. Perä on perunut myös aamupäiväksi sovittuja tv-haastatteluja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Talvivaaran tappio ylitti liikevaihdon – konkurssi mainittu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat