Kokeile kuukausi maksutta

Wärtsilä toimittaa LNG-terminaalin Tornioon

Wärtsilä on allekirjoittanut Manga LNG Oy:n kanssa avaimet käteen -sopimuksen LNG-terminaalin toimittamisesta Tornion Röyttään. Wärtsilä Power Plants vastaa terminaalin suunnittelusta, toimittamisesta ja rakentamisesta. Sopimuksen arvo on noin 100 miljoonaa euroa. Terminaalin rakentamisen on tarkoitus alkaa tänä vuonna ja valmistua vuonna 2017.

Wärtsilä on allekirjoittanut Manga LNG Oy:n kanssa avaimet käteen -sopimuksen LNG-terminaalin toimittamisesta Tornion Röyttään. Wärtsilä Power Plants vastaa terminaalin suunnittelusta, toimittamisesta ja rakentamisesta. Sopimuksen arvo on noin 100 miljoonaa euroa. Terminaalin rakentamisen on tarkoitus alkaa tänä vuonna ja valmistua vuonna 2017.

image

Suunnitelman mukaan Tornion terminaaliin rakennetaan LNG-laivojen vastaanotto-, purku- ja bunkrausasemat, nestemäisen maakaasun höyrystyslaitteistot ja yksi 50 000 kuutiometrin varastosäiliö. Kaasun jakelua varten rakennetaan putkisto Röytän teollisuusalueelle ja autolastausterminaali LNG-säiliöautoille.

Terminaalin rakentamisella on merkittävä työllistävä vaikutus Tornion seudulla. Arvioitu työllistävä vaikutus kolmen vuoden rakennusaikana on noin 240 henkilötyövuotta.

Nyt tehdyn sopimuksen toteutuminen riippuu vielä investointituesta sekä Manga LNG:n sopimuksista muiden osapuolten kanssa.

Manga LNG on Outokumpu Oyj:n, Ruukki Metals Oy:n, Gasum Oy:n ja EPV Energia Oy:n yhteisyritys.

Terminaalin kautta toimitettavan nesteytetyn maakaasun pääkäyttäjä on Outokummun Tornion terästehdas. Lisäksi terminaali palvelee laajasti alueen teollisuutta, kaivoksia ja muita kaasun käyttäjiä.Tulevaisuudessa terminaali voi toimittaa nesteytettyä maakaasua myös laivoihin, muun muassa uudelle jäänmurtajalle, joka on suunnitteilla Tornion ja Perämeren alueen liikenteeseen.

”Tornio Manga LNG -terminaali on osa pitkän aikavälin investointiohjelmaa infrastruktruurin kehittämiseksi. Terminaali palvelee meri- ja maakuljetusyhtiöitä, sähkön ja lämmön tuottajia sekä muita teollisuus- ja kaivosyhtiöitä Pohjois-Euroopassa”, Manga LNG:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Erkkilä sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Wärtsilä toimittaa LNG-terminaalin Tornioon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat