Kokeile kuukausi maksutta

Lakea rakennuttaa Jyväskylän Kuokkalaan puukerrostalon

Lakea Oy rakennuttaa Jyväskylän Kuokkalaan kolme puukerrostaloa, joissa on yhteensä 150 asuntoa. Näistä ensimmäisenä toteutetaan As Oy Jyväskylän Puukuokka 1, joka valmistuu kuluvan vuoden syksyllä. Talossa on kahdeksan kerrosta ja 58 asuntoa. Talo on toteutettu niin kutsutulla Omaksi-asuntomallilla, jossa vuokralla asuen voi säästää asuntoa itselleen.

Jokainen Puukuokan asunto koostuu kahdesta sisäosiltaan valmiista puulevyrakenteisesta moduulista, jotka on kasattu Stora Enson Hartolan tehtaalla. Talotekniikka asennetaan tilaelementeillä porrashuoneisiin, mikä vähentää asumisen häiriöitä erilaisissa remonttitilanteissa.

”Toiseen moduuliin asennetaan kasausvaiheessa asunnon vaativin tila eli kylpyhuone. Asuntoihin toimitetaan myös pieneen tilaan muuntuvat ja siirrettävät kylpyhuonesaunat”, Lakealla puurakentamiskonseptia kehittänyt aluepäällikkö Jouni Liimatainen sanoo.

Puukuokkaan asennetaan huoneistokohtainen sammutusjärjestelmä ja ilmanvaihto. Kaukolämpöön liitettävä rakennus varustetaan myös lattialämmitysjärjestelmällä.

”Kosteudenhallinta on varmistettu monella tavalla siten, että esimerkiksi vesivahinkotapauksissa rakenteita ei jouduta rikkomaan. Rakenteissa ei kuitenkaan käytetä muovikalvoja vaan pyritään hengittäviin rakenteisiin”, Liimatainen kertoo.

Talon alakerrassa on autohalli, josta pääsee suoraan hissillä asuinkerroksiin. Kohteessa on lasirakenteiset, liukuovelliset parvekkeet, jotka monipuolistavat huoneistojen tilankäyttömahdollisuuksia. Talon julkisivusta puolet toteutetaan käsittelemättömästä lehtikuusesta. 

Eritoten nuoret ja seniorit kiinnostuneita 

Lakean Omaksi-asunto on aluksi vuokra-asunto, jonka asukas voi halutessaan lunastaa 20 vuoden kuluttua itselleen. Asukas maksaa sisään muuttaessaan asunnosta seitsemän prosentin omarahoitusosuuden, ja loppu rahoituksesta on valtion takaamaa yhtiölainaa.

”Tämä on uusi asuntosäästämisen muoto. Asukkaan ei itse tarvitse ottaa isoa velkaa hoidettavakseen, vaan yhtiö huolehtii rahoituksesta. Asukas voi myös koska tahansa luopua asunnosta ja saa säästöosuuden itselleen myydessään vuokraoikeuden markkinahintaan tai yhtiön lunastaessa asunnon”, Lakean toimitusjohtaja Keijo Ullakko sanoo.

Omaksi-asunnot ovat Lakean mukaan herättäneet kiinnostusta erityisesti nuorten ensiasunnon ostajien sekä seniori-ikäisten keskuudessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lakea rakennuttaa Jyväskylän Kuokkalaan puukerrostalon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat