Kokeile kuukausi maksutta

Saunalahden koulun pihasta vuoden ympäristörakenne

Espoon Saunalahden koulun piha-alue on palkittu Vuoden 2013 ympäristörakenteena. Rakennustuoteteollisuus RTT:n ja Puutarhaliiton järjestämän Vuoden ympäristörakentajan palkinnon sai pihan urakoinut YIT. Palkinto jaettiin 23. kerran ja siitä kilpaili 12 kohdetta.

Vuoden Ympäristörakenne 2013: Saunalahden koulun piha-alue.
Saunalahden koulun piha-alueen toteuttanut YIT palkittiin Vuoden ympäristörakenne 2013 -palkinnolla.

Kilpailun tuomariston mukaan Saunalahden koulu ja sen piha muodostavat yhtenäisen vahvan kokonaisuuden, jossa rakennuksen orgaaniset muodot jatkuvat pihalla.
Yhtenäiset materiaali- ja värimaailmat luovat kokonaisuudesta harmonisen. Rinnetontin isot korkeuserot on ratkaistu kauniisti maastoa porrastaen ja terasseilla. Piha on näyttävä ja tilallisesti mielenkiintoinen sekä korkeatasoisesti toteutettu.

Saunalahden koulun erottui voittajaksi piha-alueen toteutuksen laadun sekä jo suunnittelussa huomioidun kunnossapidon ansiosta.

”Koulun piha-alue kalusteineen on suunniteltu ja rakennettu kestämään kovaa kulutusta. Alue on toteutettu ammattitaidolla ja työn jälki on erinomaista. Materiaali- ja kasvivalinnat ovat paikkaan sopivia ja onnistuneita. Ne kestävät kovaa kulutusta ja valinnoissa on otettu huomioon myös kunnossapidon tarpeet. Istutukset on suojattu matalilla aidoilla”, Rakennusteollisuus RTT:n Tiina Suonio kertoo.

Uuden asuinalueen edelleen rakentuvassa keskustassa sijaitseva koulurakennus on aktiivinen osa alueen arkiympäristöä. Opetuksen ja kulttuurin monitoimitalossa toimii noin 750 oppilaan ylä- ja alakoulu, kirjasto, nuorisotila ja päiväkoti.

Vuoden ympäristörakenne -kilpailun tavoitteena on tehdä tunnetuksi tasokkaita ympäristökokonaisuuksia, joissa hyvällä suunnittelulla ja toteutuksella on luotu esteettisesti ja toiminnallisesti kestävä, hyvä ympäristö. Kilpailun tuomaristossa olivat edustettuina Rakennustuoteteollisuus RTT:n, Puutarhaliiton, Kiviteollisuusliiton, Viherympäristöliiton, Suomen Maisema-arkkitehtiliiton, Suomen Arkkitehtiliiton, Suomen Kuntaliiton, ympäristöministeriön ja lehdistön edustajat.

Kilpailun tulokset julkistettiin 12. helmikuuta Tampereella järjestetyillä Viherpäivillä.
Kilpailussa palkittiin kohteen rakennuttaja Espoon kaupungin Tilakeskus-liikelaitos, suunnittelija LOCI maisema-arkkitehdit Oy ja toteuttaja YIT Rakennus Oy:n Infrapalvelut.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Saunalahden koulun pihasta vuoden ympäristörakenne”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat