Kokeile kuukausi maksutta

Matinkylän keskuksen arkkitehtuurikilpailun voittaja valittiin

Espoon Matinkylän keskuksen päiväkodin ja asukaspuiston rakennussuunnittelu- ja maisema-arkkitehtuurikilpailun voittaja on valittu. Palkintolautakunta valitsi yksimielisesti parhaaksi ehdotuksen ”Salamanteri”, jonka tekijät ovat Arkkitehtitoimisto K2S Oy ja Maisema-arkkitehdit Byman & Ruokonen Oy.

Espoon Matinkylän keskuksen päiväkodin ja asukaspuiston rakennussuunnittelu- ja maisema-arkkitehtuurikilpailun voittaja on valittu. Palkintolautakunta valitsi yksimielisesti parhaaksi ehdotuksen "Salamanteri", jonka tekijät ovat Arkkitehtitoimisto K2S Oy ja Maisema-arkkitehdit Byman & Ruokonen Oy.

image

Kutsukilpailun tarkoituksena oli löytää päiväkodille ja asukaspuistolle kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen sekä toteuttamiskelpoinen ratkaisu. Palkintolautakunnan mielestä voittajaehdotuksen puistosuunnitelma ja rakennukset muodostavat ehjän kokonaisuuden, joka vastaa hienosti kilpailun asettamiin vaatimuksiin.

”Salamanterin” pavinljonkimaiset rakennukset sijoittuvat toiminnallisen asukaspuiston suvantokohtiin. Ehdotuksen rakennusten pohjaratkaisujen modulaarisuus, toistettavuus ja muunneltavuus tekevät rakennuksista yleispäteviä muuhunkin käyttöön kuin päiväkodiksi ja asukaspuistorakennuksiksi. Lautakunnan mukaan rakennusten muodot tarjoavat hyvät mahdollisuudet suunnitella niihin massiivipuinen runko.

Palkintolautakunta suosittelee ehdotusta ”Salamanteri” jatkotyön pohjaksi ja suunnittelutyön antamista ehdotuksen tekijöille. Voittaneet suunnittelutoimistot saavat tehtäväkseen arkkitehtisuunnittelun sekä yleisten alueiden suunnittelun, mikäli neuvottelumenettelyn tuloksena saadaan hyväksyttävät tarjoukset.

Päiväkodin laajuus on noin 2 300 bruttoneliömetriä ja asukaspuistorakennuksen 400 bruttoneliömetriä. Hankkeen rakennusten kustannusarvio on runsaat kahdeksan miljoonaa euroa. Puiston peruskorjaukseen on varattu noin miljoona euroa. 

Matinkylän asukaspuisto rakennuksineen on Espoon kaupungin, Aalto-yliopiston sekä työ- ja elinkeinoministeriön 2012 solmimaan yhteistyösopimukseen liittyvä puurakentamispilotti.

Suunnittelukilpailu poikkesi totutusta, sillä rakennussuunnittelu ja maisema-arkkitehtuuri valittiin tasavertaisiksi kumppaneiksi. Kilpailuun osallistuneille ryhmille järjestettiin myös kolme työpajaa vähähiilisestä rakentamisesta sekä puu- ja energia-alaan liittyvä seminaari.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Matinkylän keskuksen arkkitehtuurikilpailun voittaja valittiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat