Ramboll ostaa Pöyryltä liiketoimintaa – 435 asiantuntijaa siirtyy Rambollille

Ramboll ostaa merkittävän osan Pöyryn talotekniikka-, kiinteistökonsultointi-, projektinjohto- sekä kaupunki- ja aluesuunnittelun liiketoiminnoista. Yhtiöt allekirjoittivat kauppasopimuksen 22. huhtikuuta, ja kauppa vahvistetaan kilpailuviranomaisen hyväksynnän jälkeen kesäkuussa. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Ramboll ostaa merkittävän osan Pöyryn talotekniikka-, kiinteistökonsultointi-, projektinjohto- sekä kaupunki- ja aluesuunnittelun liiketoiminnoista. Yhtiöt allekirjoittivat kauppasopimuksen 22. huhtikuuta, ja kauppa vahvistetaan kilpailuviranomaisen hyväksynnän jälkeen kesäkuussa. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Kaupan kohteena olevan liiketoiminnan kokonaisliikevaihto oli noin 44 miljoonaa euroa viime vuonna. Kaupan myötä Pöyryltä siirtyy Rambollille 435 asiantuntijaa. Yhdistymisen jälkeen Rambollilla työskentelee Suomessa noin 1 900 työntekijää. Pöyry puolestaan työllistää kaupan jälkeen Suomessa noin 1 600 asiantuntijaa.

Rambollin näkökulmasta kauppa on osa yhtiön strategiaa kasvaa johtavaksi toimijaksi kiinteistö- ja rakentamistoimialalla sekä projektinjohto- ja rakennuttamispalveluissa Suomessa.

”Kauppa on Rambollille strategisesti erittäin merkittävä. Tulemme kasvamaan suurimmaksi Suomessa toimivista konsulttitoimistoista. Olemme jo markkinajohtaja infra ja liikenne- sekä vesi ja ympäristö -toimialojen suunnittelussa ja konsultoinnissa. Tämä kauppa nostaa meidät johtavaksi toimijaksi myös kiinteistö- ja rakentamistoimialalla”, Rambollin toimitusjohtaja Markku Moilanen toteaa.

Pöyry puolestaan kertoo, että kauppa on osa yhtiön strategiaa fokusoida liiketoimintaansa kehittämällä palveluitaan valituilla kotimarkkinoilla sekä vahvistamalla globaaleja osaamisalueitaan energiassa, teollisuudessa ja liikkeenjohdon konsultoinnissa.

Projektinjohto- ja rakennuttamispalveluihin keskittyvän Pöyry CM Oy:n nimi muuttuu kaupan vahvistamisen jälkeen Ramboll CM Oy:ksi.

Kaupan yhteydessä siirtyvät talotekniikan suunnittelu- ja kiinteistöjen konsultointitoiminnot vahvistavat Rambollin palveluita erityisesti lvi-, sähkö- ja paloteknisen suunnittelun sekä kiinteistökonsultoinnin ja green building -palvelujen osalta. Niin ikään siirtyvät kaupunki- ja aluesuunnittelutoiminnot vahvistavat Rambollin kestävien ja elinvoimaisten kaupunkiympäristöjen suunnittelupalvelua.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Ramboll ostaa Pöyryltä liiketoimintaa – 435 asiantuntijaa siirtyy Rambollille”

  1. Milloin Pöyryllä on ollut noin monta ”asiantuntijaa” oikeesti, ei milloinkaan. Ei se Rambol varmaankaan noita henkilöitä kovinkaan kauan pidä palkkalistoillaan huomatessaan tosiasiat, vaan onhan Rambollille hyötyä uusista asiakassuhteiata.

  2. Mistä asiakassuhteista. Kaikki könyää kaikkien kanssa ja sovitusti halvin voittaa. Konsulttiala jos mikä on Suomessa hyvinvoivaa ja julkisten tilaajien suosiossa. Konsultti tekee virkamiehen hommat ja virkamies ei tee mitään. Näin on virkamieshallinnossa säästetty selvää rahaa ja siirretty kulut yksityiselle sektorille joka ottaa tuon aiemmin olleen kulun päälle myös kunnon katteen.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat