Kokeile kuukausi maksutta

24 miljoonaa liikuntapaikkarakentamiseen

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen (sd.) on myöntänyt liikuntapaikkojen rakentamiseen ja peruskorjauksiin 24,11 miljoonaa euroa.

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen (sd.) on myöntänyt liikuntapaikkojen rakentamiseen ja peruskorjauksiin 24,11 miljoonaa euroa.

Suurimman avustuksen, 1,2 miljoonaa euroa, sai Raahen uimahallin laajamittainen korjaus- ja laajennushanke.  Lahden urheilukeskuksen kehittämishanke vuoden 2017 hiihdon MM-kilpailuihin oli avustuslistalla ainoa valtakunnallisesti merkittävä hanke ja sen stadionin latureittien eritasojärjestelyihin myönnettiin 400 000 euron avustus.

Kustannusarvoltaan yli 700 000 euron suuruisia hankkeita oli listalla 24 ja näille myönnettiin yhteensä 14,06 miljoonaa euroa. Raahen uimahallin lisäksi miljoonan avustuspotin sai Rajamäen uimahallin peruskorjaus ja laajennus. Suurimpien liikuntahankkeiden listalla oli esimerkiksi neljä uimahallia, seitsemän jäähallia ja viisi monitoimi- tai harjoitushallia.

Eniten suurempia korjaushankkeita rahoitettiin Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella. Yhdeksän hanketta sai yhteensä 5,23 miljoonaa euroa. Etelä-Suomessa hankkeita oli kahdeksan ja rahoitusta myönnettiin 4,15 miljoonaa euroa. Vähiten rahoitusta sai Itä-Suomen aluehallintoviraston alue. Kaavin yhtenäiskoulun liikuntasalin korjaushankkeelle myönnettiin 270 000 euroa.

Aluehallintovirastoille myönnettiin lisäksi hieman reilut 10 miljoonaa euroa edelleen jaettavaksi kustannusarvoltaan alle 700 000 euron suuruisille rakennushankkeille. Ministeri Viitanen toivoi, että aluehallintoviranomaiset pystyisivät osoittamaan merkittäviä avustuksia sellaisiin kohteisiin, joilla on myös työllistävää vaikutusta.

Veikkausvoittovaroista myönnettävillä avustuksilla on tarkoitus edistää erityisesti laajojen käyttäjäryhmien tarpeisiin tarkoitettujen liikuntapaikkojen rakentamista, hankkimista, peruskorjaamista ja varustamista.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “24 miljoonaa liikuntapaikkarakentamiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat