Kokeile kuukausi maksutta

Itäkeskukseen 30 miljoonalla uusia asuntoja

Helsingin Itäkeskuksen maamerkkinä tunnettu tornitalo muutetaan 30 miljoonan korjausremontilla toimistoista asunnoiksi.

Helsingin Itäkeskuksen maamerkkinä tunnettu tornitalo muutetaan 30 miljoonan korjausremontilla toimistoista asunnoiksi.

Vuonna 1987 valmistunut, Lyypekinaukion reunalla sijaitseva rakennus saa uuden elämän, kun se reilun 25 vuoden toimistokäytön jälkeen muuntuu asunnoiksi. Urakka alkaa kesäkuun alussa ja valmista odotetaan reilun vuoden kuluttua kesällä 2015. Arkkitehti Erkki Kairamon suunnittelema rakennus on Suomen viidenneksi korkein rakennus ja 82 metriä korkea. Kohteen rakennutti rakennusyhtiö Haka.

Käyttötarkoituksen muutosremontti maksaa kiinteistöomistajille noin 30 miljoonaa euroa ja sen urakoi Lujatalo. Rakennus riisutaan sisäpuolelta lähes kokonaan. Uusintalistalla ovat esimerkiksi hissit, talo- ja palotekniikka. Rakennusteknisesti vaativimpiin töihin kuuluvat esimerkiksi julkisivutyöt ja ikkunoiden avartaminen. ”Rakennuksen perusmuoto halutaan säilyttää, joten olemme kehittäneet  kevytrakenteisia yksityiskohtia julkisivuun. Erityistä huomiota kiinnitetään asunnosta toiseen kuuluvaan äänitasoon ja liikenteen meluun”, huoneistojen suunnittelusta vastaava arkkitehti Ander Adlercreutz kertoo.

Adlercreutzin mukaan hankkeesta tekee poikkeuksellisen asuntojen verrattain pieni syvyys, jonka ansiosta valo ulottuu ikkunoista kaikkialle asuntoon. Yhtiön pihalle rakennetaan kaksikerroksinen piharakennus, jonne sijoitetaan esimerkiksi ulkovarasto. Piharakennuksen katolla on leikkipiha sekä sauna ja kerhotila.

Asunto-osakeyhtiö Helsingin Helmitornin asuntojen neliöhinta on noin 6 000 euroa per neliö.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Itäkeskukseen 30 miljoonalla uusia asuntoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat