Kokeile kuukausi maksutta

LNG-kaasuterminaalit ehkä sekä Suomeen että Viroon

Nesteytetyn maakaasun LNG-terminaalit rakennetaan mahdollisesti sekä Suomeen että Viroon, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö (TEM).

Nesteytetyn maakaasun LNG-terminaalit rakennetaan mahdollisesti sekä Suomeen että Viroon, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö (TEM).

Ministeriön mukaan Gasumin ja virolaisen Alexela-yhtiön neuvottelut asiasta ovat edenneet niin pitkälle, että Suomen ja Viron kaavailema ratkaisu aiotaan esitellä EU:n komissiolle jo kesäkuun alussa. Silloin selviää myös, onko suunniteltu malli sellainen, että sille komission mielestä voidaan myöntää EU-tukea.

TEM:in ylijohtaja Esa Härmälä ei halunnut kommentoida STT:lle tarkemmin, millainen esitys on valmisteilla.

Viro on kaavaillut omaa LNG-terminaaliaan Paldiskiin. Suomen puolella Gasum on selvittänyt LNG-terminaalin sijoittamista joko Inkooseen tai Porvoon Tolkkisiin. Lopullista sijaintipäätöstä ei ole vielä tehty, kertoi Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

Suomen ja Viron maakaasumarkkinat on lisäksi tarkoitus yhdistää Suomenlahden alitse vedettävällä Balticconnector-kaasuputkella, jota Gasum suunnittelee yhdessä virolaisen Vörguteenus-yhtiön kanssa.

TEM:in mukaan tavoitteena on saada esitykset valmiiksi niin pian, että hankkeet ehtivät mukaan kesän aikana järjestettävään EU:n ensimmäiseen tukikierrokseen

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “LNG-kaasuterminaalit ehkä sekä Suomeen että Viroon”

  1. Inkoon kunta ja Gasum ovat valinneet terminaalin sijoituspaikaksi Fjusjön, joka on maisemallisesti aivan väärä paikka. Saariston kesäasukkaat ja veneilijät tulevat vastustamaan tätä sijoituspaikkaa viimeiseen tappiin eli hanke tulee viivästymään ja pahasti.

Vastaa