Kokeile kuukausi maksutta

Stuk vaatii muutoksia Fennovoiman laitokseen

Fennovoiman kaavailema uusi ydinvoimalaitos on mahdollista rakentaa suomalaiset turvallisuusvaatimukset täyttäväksi, arvioi Säteilyturvakeskus (Stuk). Stuk kuitenkin edellyttää Pyhäjoelle Pohjois-Pohjanmaalle kaavailtuun laitokseen suunnittelumuutoksia.

Fennovoiman kaavailema uusi ydinvoimalaitos on mahdollista rakentaa suomalaiset turvallisuusvaatimukset täyttäväksi, arvioi Säteilyturvakeskus (Stuk). Stuk kuitenkin edellyttää Pyhäjoelle Pohjois-Pohjanmaalle kaavailtuun laitokseen suunnittelumuutoksia.
Kuuntele juttu

Yhtiön täytyy varautua lentokonetörmäykseen, tulviin, tulipaloihin ja vakaviin onnettomuuksiin. Lisäksi Fennovoiman täytyy vahvistaa omaa osaamistaan, jotta se pystyy varmistamaan ydinvoimalaitoksen turvallisuuden.

Stuk pitää kyseenalaisena sitä, että yhtiö voisi toimittaa sille kattavan dokumentaation samalla kun se jättää rakentamislupahakemuksen valtioneuvostolle.

Stuk antoi perjantaina Fennovoiman hankkeesta alustavan turvallisuusarvion työ- ja elinkeinoministerille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Stuk vaatii muutoksia Fennovoiman laitokseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat