Kärkinelikosta kolme raportoi liikevaihdon laskeneen vuoteen 2012 verrattuna: Caverionilla miinusta oli 7,6 prosenttia, Arella 4,7 prosenttia ja EMC Talotekniikalla 5,0 prosenttia. Liikevaihto laski edelliseen vuoteen verrattuna myös Aro Yhtiöillä (-15,0 prosenttia), Aro Systemsillä (-7,0 prosenttia), Amplitilla (-8,7 prosenttia), Firecon Groupilla (-15,0 prosenttia), Kouvolan Putkityöllä (-7,0 prosenttia), Kiinteistötekniikka KS Kitekillä (-7,0 prosenttia), Lämpökarelialla (-13,0 prosenttia) ja Uudenmaan LVI-Talolla (-5,0 prosenttia). Näistä kannattavuuttaan onnistuivat kuitenkin parantamaan Are, Kiinteistötekniikka KS Kitek, Amplit ja Uudenmaan LVI-Talo.
Kaikista Rakennuslehden kyselyyn vastanneista liikevaihto kasvoi eniten vuoteen 2012 verrattuna Mikenti Yhtiöillää, 240 prosenttia. Mahtiluku selittyy Quattroservices Oy:n ostolla marraskuun lopussa. Vesnomin liikevaihdon kasvu oli 28,4 prosenttia ja Vehmasputken 30 prosenttia.
”Asiakkailla on luottamusta, ja kisoja on voitettu. Olemme ylpeitä, mutta emme halua lyödä rintoihin. Joskus osuu jalkapalloilijakin maaliin”, Vehmasputken toimitusjohtaja Esa Malm sanoo.
Yli kymmenen prosentin liikevaihdon kasvuun pääsivät myös Consti Talotekniikka (10,6 prosenttia), Mikenti Talotekniikka (12,2 prosenttia), Sähköpeko-konserni (15,9 prosenttia), Star Expert (14,2 prosenttia) LVI-Nordic (16,4 prosenttia) ja LVI-Aitta (17 prosenttia).
Parhaaseen kannattavuuteen viime vuonna ylsivät Mikenti-Yhtiöt (liiketulos 9,4 prosenttia liikevaihdosta), Vehmasputki (9,0 prosenttia) ja Uudenmaan LVI-Talo Oy (8,8 prosenttia).
Paras liiketuloksen kasvu vuodesta 2012 vuoteen 2013 oli Talotekniikka-10:llä: 1,7:stä 5,4 prosenttiin liikevaihdosta.
Mikenti-yhtiöiden lisäksi sekä liikevaihtoaan että kannattavuuttaan paransivat viime vuonna Consti Talotekniikka, Saipu, Nuotek ja LVI-Nordic.
Rakennuslehden kyselyyn vastanneista talotekniikkaurakoitsijoista puolet odottaa tästä vuodesta viime vuotta parempaa, puolet vuoden 2013 tasoista tai huonompaa.
”Vuoden 2014 näkymiin vaikuttaa se, millä markkinalla ollaan. Pääkaupunkiseudulla menee paremmin kuin muualla Suomessa”, Mikenti-Yhtiöiden toimitusjohtaja Henri Juva arvelee.
Tätä artikkelia ei ole kommentoitu
0 vastausta artikkeliin “Lvi-urakointi jakautuu kahtia”