VVO sai tarjouksia 100 miljoonan euron vuokratalokohteista

VVO:n tarjouspyyntö 100 miljoonan euron vuokratalokohteiden rakentamisesta on saanut rakennusyritykset liikkeelle.

Tarjouspyyntöön vastasivat useat rakennusliikkeet, joista kahden kanssa neuvottelut jatkuvat. Tarjouspyynnössä edellytettiin, että valtaosan asunnoista tuli sijaita Helsingissä ja Espoossa. Tarjottavan kokonaisuuden tuli muodostua kokonaisista kerrostaloista tai niiden merkittävistä osista.

”Tavoitteenamme on vaikuttaa vuokra-asuntotarjonnan määrään erityisesti pääkaupunkiseudulla. Tämäntyyppinen suuri rakennusurakka myös työllistäisi alkaessaan merkittävästi. Saimme kahdelta rakennusliikkeeltä tarjoukset, joiden osalta etenemme jatkoneuvotteluihin. Lisäksi neuvottelemme yksittäisistä kohteista muutamien muiden rakennusliikkeiden kanssa”, toimitusjohtaja Jani Nieminen sanoo.

VVO lähetti maaliskuussa tarjouspyynnön 20 rakennusliikkeelle vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen toteuttamisesta sadalla miljoonalla eurolla. Kysymyksessä on niin sanottu ranskalainen urakka, jossa yhtiö tarjoaa rakennusliikkeille tietyn rahasumman ja kysyy, mikä rakentaja tekee houkuttelevimman tarjouksen.

”Tarjouspyyntökierros osoittaa lisäksi, että pääkaupunkiseudulla on tonttipula pullonkaulana ja rakentamishankkeita tarjottiin laajasti tarjouspyynnön ulkopuolisilta alueilta. Niukan tonttivarannon vuoksi osa rakennusliikkeistä näyttää mieluummin odottavan talouden käännettä ja kysynnän kasvua omistusasumisessa”, Nieminen lisää.

VVO aikoo käynnistää tarjouspyyntöön liittyvän vuokratuotannon rakennuttamisen heti, kun neuvotteluissa on päästy sopimukseen. Tarjouspyynnön mukaan asuntojen keskipinta-ala on 55 neliötä. Sadalla miljoonalla eurolla voidaan rakentaa noin 400-500 asuntoa.

VVO:n vuosittainen tavoite on toteuttaa noin tuhat uutta vuokra-asuntoa. Laajamittainen toiminta edellyttää myös toteutukselle uusia innovatiivisia tapoja, kuten nyt toteutettu tarjouskilpailu. Vuonna 2013 yhtiö investoi vuokra-asuntoihin yli 220 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “VVO sai tarjouksia 100 miljoonan euron vuokratalokohteista”

Vastaa