Rainer Mahlamäen museo kahmi Puolassa arkkitehtuuripalkintoja

Arkkitehti, professori Rainer Mahlamäen suunnittelema puolanjuutalaisten historian museo sai toukokuun lopussa kaksi arkkitehtuuripalkintoa Puolassa. Se nousi parhaaksi arkkitehtuurikohteeksi 46 kandidaatin joukosta.

Museo sai Puolan arkkitehtiliiton parhaan kohteen palkinnon ja Puolan presidentin suojeluksessa olevan parhaan julkisen rakennuksen palkinnon. Palkinnot jaetaan kahden vuoden välein. Nyt palkittiin vuosina 2012-2013 valmistuneita kohteita.

Museorakennuksen arkkitehtuuri on sisältä aaltomaisen pehmeää, ulkoa se on teräksisen kulmikasta. Sisääntuloaula on kanjonimainen ja sisätiloissa on paljon geometrisia muotoja.

Rakennus on Varsovan julkisten rakennusten joukossa ensimmäisiä nykyarkkitehtuurin edustajia. Mahlamäen ja Ilmari Lahdelman arkkitehtitoimisto voitti museosta järjestetyn arkkitehtikilpailun vuonna 2005.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rainer Mahlamäen museo kahmi Puolassa arkkitehtuuripalkintoja”

Vastaa