Kokeile kuukausi maksutta

Kehäradan kolme suurta urakkaa valmistui kesän aikana

Kulunut kesä oli Vantaan ja Helsingin Kehäradalla työntäyteinen, ja urakointi rakenteilla olevilla asemilla sekä rataosuuksilla jatkui katkeamatta läpi koko kesän. Kesän aikana valmistui kolme suurta urakkaa, kun työt Viinikkalan ja Ruskeasannan asemavarauksilla sekä Riipiläntien ja Katriinantien välisellä avorataosuudella valmistuivat.

Viinikkalan ja Ruskeasannan myötä kaikki Kehäradan asemavarukset ovat nyt valmiita. Ensimmäisenä äskettäin päättyneistä urakoista päätökseen saatiin työt Kivistön ja Aviapoliksen välillä sijaitsevalla Viinikkalan asemavarauksella kesäkuun alkupuolella.

Tuusulanväylän kupeessa, tai pikemminkin sen alla, sijaitseva Ruskeasannan rautatieasemavaraus valmistui pian Viinikkalan urakan jälkeen. Ruskeasannan asemavaraus näyttäytyy Tuusulanväylää ajaville harmaana rakennuksena, joka toimii savunpoisto- ja hätäpoistumistienä.

Vantaan Lapinkylän alueella puolestaan valmistui Kehärata-projektin yhteensä neljästä maanrakennusurakasta viimeinen, joka käsitti Riipiläntien ja Katriinantien välisen avorataosuuden. Avorataosuuden maarakennustöiden ohella urakkaan kuului muun muassa Riipiläntielle rakennettava ylikulkusilta, tie- ja katuosuuksia meluesteineen sekä kevyenliikenteen väylä.

Tulevana syksynä valmistuu kaksi uutta asemaa

Kehäradan rakentamisessa on käynnissä viimeinen vuosi, ja liikennöinti radalla alkaa kesällä 2015. Tällä hetkellä rakentamisen painopiste on Lentoaseman aseman rakentamisessa sekä radan päällysrakenne -, sähköistys- ja turvalaitetöissä.

Viidestä uudesta asemasta kaksi on jo valmistunut, ja työt ovat loppusuoralla myös Vehkalan ja Kivistön asemilla, joiden odotetaan valmistuvan tulevan syksyn aikana.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kehäradan kolme suurta urakkaa valmistui kesän aikana”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat