Rakentamisen konkurssit vähenivät myös heinäkuussa

Rakentamisen konkurssien määrä väheni kuluvan vuoden heinäkuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan kuukauteen. Alalla pantiin vireille heinäkuussa yhteensä 42 konkurssia, kun vuotta aiemmin luku oli 56. Konkurssiin haetuissa yrityksissä työskenteli yhteensä 209 henkeä, kun vuotta aiemmin lukumäärä oli 221. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen konkurssitilastoista.

Rakentamisen konkurssien määrä väheni kuluvan vuoden heinäkuussa verrattuna viime vuoden vastaavaan kuukauteen. Alalla pantiin vireille heinäkuussa yhteensä 42 konkurssia, kun vuotta aiemmin luku oli 56. Konkurssiin haetuissa yrityksissä työskenteli yhteensä 209 henkeä, kun vuotta aiemmin lukumäärä oli 221. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen konkurssitilastoista.

Heinäkuun 2014 aikana konkurssiin haetuista rakentamisen yrityksistä 23 työskenteli talonrakentamisen parissa. Vuotta aiemmin konkurssiin haettiin 31 tämän alan yritystä.

Kuluvan vuoden heinäkuussa konkurssiin haetuista rakennusalan yrityksistä 19 oli erikoistuneen rakennustoiminnan yrityksiä, kun vuoden 2013 vastaavaan aikaan luku oli 23. Kyseinen luokka sisältää muun muassa rakentamiseen liittyvät asennus- ja viimeistelytyöt, rakennuskonevuokrauksen käyttäjineen, raivaus-, purku- ja pohjarakennustyöt sekä maaperän koeporauksen.

Maa- ja vesirakentamisen puolella ei haettu konkurssiin yhtään yritystä heinäkuussa 2014. Vuotta aiemmin samaan aikaan konkursseja oli 2.

Kiinteistöalalla pantiin heinäkuussa 2014 vireille 6 konkurssia, kun vuotta aiemmin niitä oli 4. Kyseinen luokka sisältää kiinteistöjen myynnin tai oston, kiinteistöjen vuokrauksen sekä muut kiinteistöpalvelut, kuten kiinteistöjen arviointi. Tähän pääluokkaan kuuluu myös isännöintitoiminta.

Arkkitehti- ja insinööripalveluissa ja niihin liittyvässä teknisessä konsultoinnissa konkurssien määrä oli heinäkuussa 4. Vuotta aiemmin alalla pantiin vireille 3 konkurssia.

Myös kaikkien toimialojen yhteenlaskettu konkurssien määrä väheni heinäkuussa 2014 edellisvuoden tasosta. Vireille pantiin 191 konkurssia, mikä on 26 konkurssia enemmän kuin vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä kaikissa konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kuluvan vuoden heinäkuussa 723, vuotta aiemmin 880.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen konkurssit vähenivät myös heinäkuussa”

Vastaa