170 000 kiinteistönomistajaa ei ole vielä tehnyt kiisteltyä jätevesiremonttia

Viemäröintiä on laajennettu 4000-5000 kiinteistön vuosivauhdilla, mutta silti kaksi kolmasosaa haja-asutusalueiden vakituisesta asutuksesta ei vielä hajajätevesiasetuksen vaatimuksia. Siten haja-asutusalueiden vakituisista asunnoista kunnostettavien jätevesijärjestelmien määrä on noin 170 000, joista noin 50 000 on oikeutettu ikäperusteiseen automaattiseen vapautukseen. Tiedot käyvät ilmi ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokan blogista.

Viemäröintiä on laajennettu 4000-5000 kiinteistön vuosivauhdilla, mutta silti kaksi kolmasosaa haja-asutusalueiden vakituisesta asutuksesta ei vielä hajajätevesiasetuksen vaatimuksia. Siten haja-asutusalueiden vakituisista asunnoista kunnostettavien jätevesijärjestelmien määrä on noin 170 000, joista noin 50 000 on oikeutettu ikäperusteiseen automaattiseen vapautukseen. Tiedot käyvät ilmi ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokan blogista.

”120 000 kiinteistönomistajaa, jotka eivät vielä ole tehneet parannuksia kiinteistönsä jätevesijärjestelmään, on iso luku. Olisi kuitenkin hyvä pitää mielessä, että maassamme on myös tuhansia suomalaisia, jotka ovat jätevesiasiansa hoitaneet kuntoon. Olisi hyvä kuulla siitä, millaisia ratkaisuja on saatu aikaan ja paljonko ne ovat maksaneet.  Ollaanko tehtyyn ratkaisuun tyytyväisiä. Onko jo olemassa hyviä käytäntöjä, joista tieto ei Helsinkiin saakka ole kulkenut?”, Pokka pohtii.

Hänen mukaansa noin 100 000 vapaa-ajan asuntoa ei täytä asetuksen vaatimuksia, mutta jos vesivessaa ei ole, kunnostustarpeet ovat pieniä.

Eduskunta jatkoi haja-asutusalueiden jätevesistä annetun asetuksin voimaan tuloa niin, että niiden kiinteistönomistajien, joita asia koskee, tulisi saattaa jätevesiasiat järjestykseen maaliskuun puoliväliin 2016 mennessä. Eduskunta päätti myös vapauttaa lain velvoitteista kaikki kiinteistönomistajat, jotka täyttivät 68 vuotta 9.3.2011 mennessä. Lain velvoitteista voi hakea myös kotikunnalta vapautusta ” pakottavista syistä”. Vapautus voidaan myöntää viideksi vuodeksi kerrallaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu 7 kertaa

7 vastausta artikkeliin “170 000 kiinteistönomistajaa ei ole vielä tehnyt kiisteltyä jätevesiremonttia”

 1. Miten meillä on varaa tällaiseen pelleilyyn kun kansakunta on menossa konkurssiin ?

  1. 200,000 taloutta lämpiää venäläisellä öljyllä.Jos Putin kiristää öljyllä niin millä sen talonsa lämmittää.Eikö akuutimpaa olisi sijoittaa kotimaiseen energiaan.Sillä edellytyksellä että
   ko.taloudella on siihenkään varoja lamasuomessa.Vähävaraisilta lähtee tätä menoa koti vasaran alle,Järjetöntä touhuilua.

 2. Tätä aihettahan ei saa suomessa kommentoida tai vastustaa. Käy muuten kuten Hakkaraiselle joka oli pari tuntia tiedotustilaisuuden jälkeen mukamas pedofiili.

 3. On vielä toivoa kun on 170 000 täysjärkistä jotka ymmärtävät homman typeryyden.
  Ei tälläiseen ranskalainen tai italialainen tällaiseen suostuisi.
  Jätehuollon oslta meillä lopetettiin kaatopaikat,napolissa ei ole vielä sellaistakaan.
  Syrjäkylien polttoaineasemat lopetettiin muovikalvovaatimuksilla,ei niitä etelän maissa näy.

 4. Viekää ne mummonmökkien mummot possunavettaan.Kakit voi kylvää pellolle,pohjaveden voi laittaa pilalle ilman sanktioita ja haju ei haittaa ketään.Näin tuhansien pilalle menneiden järvien kepu suomessa.

 5. Tämä on kenties typerin laki mitä suomalaiset kansanedustajat ovat saaneet aikaan ja kuvastaa politiikkojen vähäistä yleistiedon määrä ja ymmärrystä.

 6. Olin näkevinäni MTV3 uutisissa, että siirtymäaikaa ollaan ympäristöministeriössä pidentämässä. Ehdotan 20 vuotta.

Jätä kommentti