Kokeile kuukausi maksutta

Lujatalo rakentaa uuden kunnantalon Pirkkalaan

Lujatalon Pirkanmaan yksikkö on voittanut Pirkkalan kunnan järjestämän tontinluovutustarjouskilpailun 29.9.2014. Tarjouskilpailu käytiin Pirkkalan kunnanviraston tontin kehittämishankkeen uudisrakentamisesta.

Lujatalon Pirkanmaan yksikkö on voittanut Pirkkalan kunnan järjestämän tontinluovutustarjouskilpailun 29.9.2014. Tarjouskilpailu käytiin Pirkkalan kunnanviraston tontin kehittämishankkeen uudisrakentamisesta.

Pirkkalan keskustaan rakennettava uusi toiminnallinen kaupunginosa sisältää Lujatalon suunnitelman mukaisesti uuden kunnantalon, liiketilaa, parkkihallin sekä asuinkerrostaloja, joista yksi on 16:sta kerroksinen tornitalo. Yhteensä rakennettavaa alaa on yli 20 000 kerrosneliötä.

Tontinluovutuskilpailussa haettiin tulevalta kumppanilta ennakkoluulottomia ratkaisuja ja tavanomaisuuden yläpuolelle nousevaa kaupunkirakennustaidetta. Hinnan ja laadun lisäksi kokonaisarviointiin vaikuttivat kunnankeskustan kokonaisvaltainen kehittäminen ja profilointi kuntakeskuksena, tarjouksen kehittämispotentiaali jatkoneuvotteluissa sekä tarjouksen lisäarvo kunnan tunnettavuudelle.

Lujatalo voitti tarjouskilpailun Käräjäkivet -ehdotuksellaan. Ehdotuksen suunnitellut arkkitehti, professori Rainer Mahlamäki arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy:stä, sai Lujatalon mukaan runsaasti kiitosta ehdotuksen laadukkaista, täsmällisistä ja veistoksellisista ratkaisuista.

”Tavoittelimme työssämme laadukasta yksinkertaisuutta. Näemme, että hyvä ympäristö ei synny aineksia lisäämällä vaan päinvastoin”, Mahlamäki kertoo suunnittelutyöryhmän toimintavasta.

Käräjäkivet -nimi syntyi paikan historiallisen taustan innoittamana.

”Näin mielessäni tilanteen kaukaa historiasta, jossa paikallinen heimo on kyseisellä paikalla käräjillä päättämässä yhteisistä asioista. Alueelle nyt suunnitellut rakennukset ovat jokainen kuin yksi jättiläiskäräjäkivi”, Mahlamäki kertoo nimen synnystä.

”Lujatalon Pirkanmaan alueella toiminta jatkuu alavireisistä markkinoista huolimatta vilkkaana. Olemme jatkuvasti ja innokkaasti hakeneet uusia kohteita, ja tämän kilpailun voitto tuntuu mahdottoman hyvältä”, Lujatalo Pirkanmaan aluejohtaja Tuija Schmidt toteaa.

Pirkkalan kunta kuuluu kiinteänä osana Tampereen kaupunkiseutuun ja se on usean vuoden ajan ollut positiivisen muuttoliikkeen kasvukunta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujatalo rakentaa uuden kunnantalon Pirkkalaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat