Kokeile kuukausi maksutta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri päätti yli 200 miljoonan sairaalainvestoinneista

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto teki maanantaina historiallisen päätöksen hyväksyessään mittavan uudistamisohjelman vuoteen 2020 asti. Osana rakennusinvestointia Tays Keskussairaalan etupihan kahteen uudisrakennukseen D ja L on tulossa uudet, toimivat tilat niitä kiireellisimmin tarvitsevien potilaiden kuten lasten, nuorten, tuki- ja liikuntaelimistön sairauksista kärsivien sekä synnyttäjien, verisuonikirurgian ja toimenpideradiologian tarpeisiin.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto teki maanantaina historiallisen päätöksen hyväksyessään mittavan uudistamisohjelman vuoteen 2020 asti. Osana rakennusinvestointia Tays Keskussairaalan etupihan kahteen uudisrakennukseen D ja L on tulossa uudet, toimivat tilat niitä kiireellisimmin tarvitsevien potilaiden kuten lasten, nuorten, tuki- ja liikuntaelimistön sairauksista kärsivien sekä synnyttäjien, verisuonikirurgian ja toimenpideradiologian tarpeisiin.

Uudisrakennukset D ja L valmistuvat vaiheittain vuoteen 2018 mennessä, ja niiden kustannusarvio on varusteluineen noin 150 miljoonaa euroa.

Etupihalle päätettiin ryhtyä rakentamaan myös Tays Sydänkeskus Oy:n rakennuttama ja rahoittama N-rakennus, jonka kustannusarvio on noin 30 miljoonaa euroa. Lisäksi rakennetaan maanalainen pysäköintilaitos, jonka kustannusarvio on noin 25 miljoonaa euroa. Sen maksavat Vieritie Oy ja pysäköitsijät. Sydänsairaala ja pysäköintilaitos rakennetaan samassa yhteydessä sairaanhoitopiirin D- ja L -uudisrakennusten kanssa.

Päätös syntyi valtuustossa yksimielisesti. Valtuutetut pitivät hanketta tärkeänä yli puolue- ja kuntarajojen niin potilaiden hoidon, sote-uudistuksen kuin työllisyydenkin näkökulmista.

Uudistamisohjelman on arvioitu tuovan työtä Pirkanmaalle kaikkiaan 3300 henkilötyövuoden verran rakentamiseen, kuljetuksiin ja alihankkijoille.

”Tämä on Pirkanmaalla merkittävä askel eteenpäin. Tämän investoinnin avulla voimme palvella myös laajempaa aluetta kuin Pirkanmaata”, totesi päätöksestä tuoreeltaan sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtaja Arto Satonen.

Tulevaisuudessa tarvittavia hoitotiloja ei voida tehdä remonttien avulla sairaalan nykyisiin tiloihin. Sen estävät kantavien seinien sijainti, kerroskorkeudet ja kulkuyhteydet. Uudet rakennukset parantavat muun muassa potilasturvallisuutta, helpottavat potilaiden asiointia, luovat toimivat ja houkuttelevat työympäristöt ammattilaisille ja yksinkertaistavat tavaroiden ja ihmisten liikkumista alueella. Nykyaikainen toiminnan ja henkilökunnan sijoittelu mahdollistaa myös Taysin tuottavuuden myönteisen kehityksen.

Taysin etupihan uudisrakentamisen jälkeen on myöhemmin tarkoitus päättää sairaalan vanhojen, huonokuntoisten tilojen remontoinnista. Sen kustannusarvio on noin 90 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Pirkanmaan sairaanhoitopiiri päätti yli 200 miljoonan sairaalainvestoinneista”

  1. Ei ole sote sektorilla ainakaan rahasta pulaa. Ei ainakaan ennen kuin maksajan, eli veronmaksajan selkä lopullisesti katkeaa. Olikos se noin 5000 euroa per veronmaksaja, mitä terveydenhuolto vuodessa maksaa per nuppi? On siinä rahaa investoida uusiin seiniin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat