Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi 3,5 prosenttia toisella neljänneksellä

Rakennusyritysten liikevaihto jatkaa kasvuaan. Liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden huhti-kesäkuussa 3,5 prosenttia vuodentakaiseen ajanjaksoon verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä liikevaihtoa kertyi 2,6 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kirjoittaja(t) Merja Mannila

Talonrakentamisessa yritysten liikevaihto kasvoi toimialoista eniten vuoden toisella neljänneksellä. Talonrakentamisen liikevaihto kasvoi 4,6 prosenttia, erikoistuneen rakennustoiminnan 2,9 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisen 2,2 prosenttia.

Vuotta aiemmin koko rakentamisen toimialan liikevaihto väheni 1,8 prosenttia vastaavalla ajanjaksolla.

Liikevaihtokuvaajat ovat indeksejä, jotka kuvaavat kuukausitasolla yritysten liiketoiminnan kehitystä. Indeksien laskennassa käytetään lähes koko Suomen yritystoiminnan kattavaa Verohallinnon kausiveroaineistoa sekä Tilastokeskuksen suoraa tiedonkeruuta ja yritysrekisteriä. Liikevaihtoindeksejä julkaistaan teollisuuden, rakentamisen, kaupan ja muiden palveluiden toimialoista.

Myynti kasvoi 3 prosenttia

Myös rakennusyritysten myynnin määrä kasvoi. Kasvua kertyi huhti-kesäkuussa 3,0 prosenttia vuodentakaisesta. Talonrakentamisen myynnin määrä kasvoi eniten, 4,3 prosenttia. Erikoistuneen rakennustoiminnan myynnin määrä kasvoi 2,6 prosenttia ja maa- ja vesirakentamisen myynnin määrä 1,0 prosenttia.

Myynnin määräindeksi lasketaan poistamalla liikevaihdon indeksisarjasta hintojen muutosten vaikutus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi 3,5 prosenttia toisella neljänneksellä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi