Kokeile kuukausi maksutta

Asumisoikeusasuntojen tuotanto kaksinkertaistunut vuoden aikana

Vuoden 2014 tammi–syyskuun aikana Suomessa käynnistettiin 1014 asumisoikeuskohteen rakentaminen, kun vastaavana ajanjaksona vuonna 2013 käynnistettiin 547 asumisoikeuskohdetta ja koko viime vuonna yhteensä 1314 kohdetta. Rakennushankkeita on käynnistetty eniten pääkaupunkiseudulla.

Vuoden 2014 tammi–syyskuun aikana Suomessa käynnistettiin 1014 asumisoikeuskohteen rakentaminen, kun vastaavana ajanjaksona vuonna 2013 käynnistettiin 547 asumisoikeuskohdetta ja koko viime vuonna yhteensä 1314 kohdetta. Rakennushankkeita on käynnistetty eniten pääkaupunkiseudulla.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn julkaiseman katsauksen mukaan varauksia asumisoikeuskohteiden rakentamiseksi on tehty vuoden 2014 tammi–syyskuun aikana enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Tämän vuoden tammi–syyskuussa varauksia on tehty 1421, kun vuonna 2013 tammi–syyskuussa niitä tehtiin 1355.

”Asumisoikeusasuntojen tuotannon kasvu on erittäin positiivinen ja tervetullut kehitys. Suomen Asumisoikeusyhteisöt ry:n jäsenillä olisi mahdollisuus vielä entisestään tehostaa uusien asumisoikeuskohteiden tuotantoa, mikäli eri asumismuotoja kohdeltaisiin nykyistä tasa-arvoisemmin. Tällä hetkellä valtio tukee enemmän vuokrataloyhteisöjä kuin asumisoikeusyhteisöjä”,  Suomen Asumisoikeusyhteisöt ry:n puheenjohtaja Marko Pyykkönen kertoo.

Sen sijaan ARA-tuettujen normaalien vuokra-asuntojen tuottaminen on vähentynyt selvästi. Vuonna 2013 tammi–syyskuussa käynnistettiin 1339 ARAn tukeman vuokra-asuntokohteen rakentaminen, mutta kuluneen vuoden aikana tammi–syyskuussa on käynnistetty vain 962 vuokra-asuntokohteen tuotanto.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asumisoikeusasuntojen tuotanto kaksinkertaistunut vuoden aikana”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat