Honkarakenteelta tulosvaroitus, ja yhtiö aloittaa yt-neuvottelut

Honkarakenne muuttaa markkinaohjaustaan tuloksen suhteen. Yhtiön mukaan vuoden 2014 liikevaihto ja tulos ennen kertaeriä ja veroja jäävät alle edellisvuoden tason. Syynä tulosohjauksen muutokseen on Global markets- sekä Suomen ja Baltian liiketoiminta -alueiden arvioitua heikompi liikevaihtokehitys.

Honkarakenne muuttaa markkinaohjaustaan tuloksen suhteen. Yhtiön mukaan vuoden 2014 liikevaihto ja tulos ennen kertaeriä ja veroja jäävät alle edellisvuoden tason. Syynä tulosohjauksen muutokseen on Global markets- sekä Suomen ja Baltian liiketoiminta -alueiden arvioitua heikompi liikevaihtokehitys.

Honkarakenne Oyj jatkaa kehitysohjelmaa, jonka tämän vaiheen tavoitteena on kolmen miljoonan euron säästöt. Suurin osa kehitysohjelman toimenpiteistä arvioidaan saatavan päätökseen vuoden 2014 aikana. Kehitysohjelman arvioidaan saavuttavan täysimääräisen tehon vuoden 2015 kolmannella vuosineljänneksellä.

Kehitysohjelman mukaisesti Honkarakenne käynnistää yt-neuvottelut, jotka koskevat toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä Suomessa. Aloitettavat yt-neuvottelut voivat johtaa irtisanomisiin ja toiminnan keskittämiseen vähemmille paikkakunnille pääosin Tuusulasta Karstulaan. Pääkonttori on siirtymässä Tuusulasta Karstulaan. Yhtiön alustavan arvion mukaan mahdollinen vähentämistarve on enintään 25 henkilöä.

Honkarakenne ilmoittaa jatkavansa panostuksiaan Venäjälle, IVY-maihin ja Aasiaan. Yhtiö näkee kyseisillä markkina-alueilla, erityisesti Kiinassa, merkittävää kasvupotentiaalia pitkällä tähtäimellä. Poliittisesta tilanteesta huolimatta Venäjän ja IVY-maiden liikevaihto on kehittynyt yhtiön mukaan hyvin kuluvana vuonna.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Honkarakenteelta tulosvaroitus, ja yhtiö aloittaa yt-neuvottelut”

  1. Hyvä, että viimein ”pakotetussa” tilanteessa yritys menee oikeaan suuntaan. Nähtäväksi jää, että saako yritys vieläkään karsittua johdon määrän, kustannukset ja tehokkuuden kilpailijoiden tasolle. Yrityksen markkinointi ja tuotteiden design on aina ollut kunnossa. Valitettavasti toiminta oli pitkään mökkirakentajan toimintaa ja ns. oikean taloteollisuuden toiminta oli opettelua.

  2. Kilpeläinen vie yhtiön konkurssiin.Tapa millä Kilpeläinen toimii on henkilökunnan pois potkiminen.Hän lähti Karelia Upofloorista kun sai käskyn lähteä.Nyt on syömässä Saarelaisten elämäntyötä.Toivon,että poistuu yhtiöstä omasta aloitteestaan.Sääli jos hyvä yhtiö menee kumoon huonon toimitusjohtajan johdosta.

Jätä kommentti