Kokeile kuukausi maksutta

Lemminkäinen uudistaa toimintamalliaan ja raportointirakennettaan 1.1.2015 alkaen. Ensi vuoden alusta alkaen Lemminkäisen raportoitavat segmentit ovat: päällystys, infraprojektit, Suomen talonrakentaminen ja Venäjän toiminnot.

Suomen talonrakentaminen -liiketoimintasegmentinsegmentin johtajana aloittaa 1.11.2014 Pauli Mäkelä (DI), joka on aikaisemmin toiminut Suomen talonrakentamisen pääkaupunkiseudun johtajana.

1.1.2015 aloittava päällystysliiketoimintasegmentin johtaja Robert Blumberg (DI, MBA) siirtyy Lemminkäiseen Valmet Automotivesta, jossa hän toimii operatiivisena johtajana.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Lemminkäinen nimitti uusia johtajia”

 1. Mäkelän nimittäminen palauttaa uskon Lemminkäisen talonrakennustoimintaan.

 2. Eikä palauta. Lemminkäinen haki uutta talonrakennustoiminnan vetäjää jo huhtikuusta saakka ja kukaan täysijärkinen ei ottanut hommaa vastaan – kaikki vähänkin kovemmat nimet kieltäytyivät. Mäkelä on kohta eläkkeellä eikä edes halunnut tehtävää ottaa vastaan mutta pakotettiin.
  Lemminkäisen talonrakennus on täysin auringonlaskun toimintaa ja loppuu/myydään jos joku vain ostaa pois. Konsernin nykyinen toimari Lindholm tuhosi 2 vuodessa talonrakennuksen Lemminkäisellä täysin ja päästi talosta kaikki osaajat, mielilause on kuulemma että jos joku lähtee niin palkataan uusi tilalle. Hienoa henkliöstöpolitiikkaa.
  Lindholmin aikana talon liikevaihto tippui useamman sata miljoona euroja ja tehtiin kymmenien miljoonien alaskirjauksia Lindholmin toilailuista. Hienoa omista-arvon kasvattamista, olisin tosi huolissani jos olusin omistaja. Herra palkittiin konsernin toimitusjohtajan hommalla suomenruotsalainen kuin on samoin kuin koko hallitus, voivat keskenään puhua ruotsia mutta kellään ei ole rakentamisen ammattitaitoa.
  Koko lemminkäisen johtoryhmä on nyt täynnä ihmisiä, joilla ei ole tarvittavaa osaamista. Tämä uusi palkattu Valmetin traktorikauppias kruunaa homman. Ai niin, yllättäen ruotsinkielinen…

 3. Ruotsinkielisyys voi olla eduksi, kun haetaan uutta omistajaa. Osaavatpa johtajat sitten jo valmiiksi uuden konsernikielen.

  Kun katselee muiden yritysten johtajanimityksiä, niin täytyy sanoa, että Lemminkäisessä saadut johtajaopit ovat olleet kovaa valuuttaa. (hartela, pohjola, graniittirakennus, jatke, salpausselän rakentajat, fennovoima, telinekataja jne.) Ovatko muut nähneet näissä henkilöissä enemmän potentiaalia kuin Lemminkäisen nykyjohto vai eikö muissa yrityksissä katsota CV:n rinnalla tuloksia?

  Joka tapauksessa Lemminkäisessä vaihtuvuus on ollut iso verrattuna Sormaalan ja Bonon aikoihin. Onko tuo sitten toivottua yrityskulttuurin muutosta, onkin sitten toinen asia. Ainakaan kartellisakkoja ei nykyjohtajien piikkiin voi panna.

  1. Kannuksia saa, kun erottaa johtajia. Ne on niitä rohkeita päätöksiä. Tiimien hajoittaminen on kuitenkin helpompaa kuin niiden rakentaminen.
   Osaavat hyvät johtajat saavat ihan varmasti kilpailjoilta töitä. Eli sitä saa mitä tilaa.

 4. Lindholm näköjään jakaa mielipiteitä. Fakta on kuitenkin, että ennen häntä Talonrakentamisen liikevoitto 2012 oli 17 miljoonaa ja 2011 9 miljoonaa. 2013 sitten 5 miljoonaa (mukana 14 milj kertaeriä) ja tänä vuonna on kasassa 12 miljoonaa (mukana ainakin 3 milj alaskirjausta). Alaskirjaukset näyttäisivät olevan edellisen johdon tuotoksia jotka jäänyt nykyjohdon kärsittäväksi, eli kenen toilailuja ne sit onkaan? Ja ei tuo liikevoitto siis hirveästi ole muuttunut. Liikevaihdollahan ei hirveästi tee jos kaikki menee mikä tulee…

  Jep näyttäähän porukka muualle kelpaavan, mutta pääosin tuo porukka on mennyt pienempiin firmoihin. Ehkä rajat tuli vastaan Lemminkäisellä ja on parempi pysyä pienemmissä yhtiöissä. Tuo lähtijöiden porukkahan oli pääosin ennen Lindholmia.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat