Kokeile kuukausi maksutta

Pääkaupunkiseudun väestö kasvaa asuntotuotantoa nopeammin

Pääkaupunkiseudun asuntotuotanto jää selvästi väestönkasvun vauhdista, arvioi Helsingin seudun kauppakamari.
Ennakkoarvion mukaan Helsingin seudun väestön määrä kasvaa tänä vuonna lähes 19 000 asukkaalla, josta muuttovoiton osuus on 12 000. Näin suurta väestönkasvu on ollut viimeksi vuonna 1966.

Pääkaupunkiseudun asuntotuotanto jää selvästi väestönkasvun vauhdista, arvioi Helsingin seudun kauppakamari. Ennakkoarvion mukaan Helsingin seudun väestön määrä kasvaa tänä vuonna lähes 19 000 asukkaalla, josta muuttovoiton osuus on 12 000. Näin suurta väestönkasvu on ollut viimeksi vuonna 1966.

Väestönkasvu on kuitenkin pitänyt yllä asuntojen kysyntää ja rakentamista. Helsingin seudulla valmistui kauppakamarin mukaan viime vuonna noin 11 000 asuntoa, mikä on enemmän kuin kertaakaan tällä vuosituhannella.

Myönnettyjen rakennuslupien perusteella on odotettavissa, että asuntotuotanto pysyy lähitulevaisuudessa vähintään viime vuoden tasolla, kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen arvioi tiedotteessa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Pääkaupunkiseudun väestö kasvaa asuntotuotantoa nopeammin”

  1. Osmo Soininvaara kirjoittaa blogissaan, että Helsinkiin tulee niin paljon ihmisiä kuin asuntoihin mahtuu.Tämä tarkoittaa sitä, että väestöennusteita ei kannata tehdä muuttoliikkeen perusteella vaan sen perusteella paljonko Helsinkiin rakennetaan asuntoja. Ne kyllä täyttyvät.

    Helsingin tietokeskus on nostanut kaupungin väkilukua koskevaa ennustettaan niin, että vuonna 2050 väkiluku olisi 760 000 asukasta. Helsinki on yleiskaavavisioissaan varautunut siihen, että kaupungissa on vuonna 2050 860 000 asukasta.

    Ennusteiden mukaan muuttovoitosta 80 prosenttia tulee maahanmuutosta. Helsingin vieraskielisten (muu kuin suomi tai ruotsi) väkiluku vuonna 2030 on noin 150 000 henkeä.

    Soininvaaran blogin yhteydessä on mielenkiintoinen keskustelu siitä, millaista muuttoliikettä Helsinkiin toivotaan ja ei toivota.

    http://www.soininvaara.fi/2014/10/03/helsinkiin-tulee-ihmisia-niin-paljon-kuin-asuntoihin-mahtuu/#more-11115

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat