Kokeile kuukausi maksutta

Skanska rakentaa 21-kerroksisen asuintalon Tampereelle

Yhtiö suunnittelee Itsenäisyydenkadun ja Murtokadun kulmaan  asuntotornia, josta tulee uusi maamerkki Tampereen keskustaan.

Tampereen keskustaan tulee uusi asuintorni
Kuuntele juttu

”Suunnitteluun on paneuduttu erityisellä huolella. Haluamme viestiä kaikkea sitä, mitä suomalainen arkkitehtuuri, design ja rakennusteknologia voivat olla 2010-luvulla”, sanoo projektia Skanskassa vetävä hankekehitysjohtaja Harri Sivu.

Hankkeessa ovat suunnittelijoina arkkitehdit Petri Tavilampi ja Ingo Pfeifer BST-Arkkitehdit Oy:stä sekä sisustusarkkitehdit Mikko Vesanen ja Anna Katriina Tilli suunnittelutoimisto MAK:sta.

”Suunnittelutehtävä tällaiseen paikkaan on kutkuttava mahdollisuus myös arkkitehdille”, Tavilampi sanoo.

Rastina tunnettu paikka on uusien suunnitelmien myötä saanut nimen Luminary. ”Nimi on tärkeä osa rakennuksen identiteettiä ja kuvastaa myös suunnittelun lähtökohtia: avaraa ja valoisaa”, Tavilampi kertoo.

”Rakennukseen on suunnitteilla 171 asuntoa. Sijaninti Tampereen keskustan ytimessä tarjoaa mahtavat näkymät koko kaupungin yli, ja sijainti kaiken keskipisteessä tekee asumisesta huoletonta”, Sivu sanoo.

Asuntojen lisäksi Itsenäisyydenkadun puolelle talon matalampaan osaan sekä katutasoon on suunniteltu liiketiloja.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Skanska rakentaa 21-kerroksisen asuintalon Tampereelle”

  1. Rastista jäi mukavat muistot. 60-70 luvun vaihteesta.

  2. Tampereen keskusta tarvitsee korkeaa rakentamista, aika matalaa mökkiä on joskus historian havinoissa annettu rakentaa.. Anttilan kortteli ja sen lähiympäristökin on kuin jotain siirtolapuutarhaa…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat