Kokeile kuukausi maksutta

Skanska rakentaa Hoasille 100 uutta asuntoa Jätkäsaareen

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Skanska rakentaa Hoasille 100 uutta asuntoa Helsinkiin Jätkäsaaren kaupunginosaan. Uusien asuntojen on määrä valmistua joulukuussa 2015. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 12,4 miljoonaa euroa.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Skanska rakentaa Hoasille 100 uutta asuntoa Helsinkiin Jätkäsaaren kaupunginosaan. Uusien asuntojen on määrä valmistua joulukuussa 2015. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 12,4 miljoonaa euroa.

Asunnot nousevat CIN-kortteliin, joka on kolmen rakennuttajan yhteishanke. Hoasin ohella korttelissa ovat mukana Asuntosäätiö ja S-Asunnot. Korttelissa luodaan puitteet asukaslähtöiseen perusturvalliseen korttelikylään, jossa ihmiset tuntevat toisensa.

”Tarkoitus on luoda tästä uudenlainen asumisen konsepti, jossa asutetaan samaan kortteliin useampi eri sukupolvi, jotka kohtaavat käytävillä ja viettävät aikaa yhdessä pihalla”, Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio toteaa.

CIN-kortteli on Aalto-yliopistossa tehdyn CityInnoNets-tutkimushankkeen pilottihanke. Tutkimus tehtiin arvoverkostojen muodostumisesta ja niiden hyödyntämisestä kaupunki-innovaatioiden leviämisessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska rakentaa Hoasille 100 uutta asuntoa Jätkäsaareen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat