”Swengaillaan” voitti Hämeenlinnan asemanseudun kilpailun

YIT Rakennus Oy järjesti Hämeenlinnan kaupungin ja Suomen Arkkitehtiliitto Safan kanssa Hämeenlinnan asemanseudun aluetta koskevan arkkitehtuurikilpailun.

Kutsukilpailuun osallistuneista yrityksistä voittajaksi selvisi Serum Arkkitehdit Oy esityksellään ”Svengaillaan”.

Kilpailulla haettiin ehdotusta laadukkaasta tulevaisuuden asuinalueesta, joka ottaa huomioon asemanseutuun liittyviä historiallisia arvoja. Lisäksi tavoitteena oli yhtenäinen asuintalojen, vanhan rakennuskannan ja pysäköintitalon kokonaisuus.

”Hämeenlinnalla on tarjota Suomen kasvukäytävän keskipisteessä ainutlaatuinen asumisen ja palveluiden tulevaisuuden kokonaisuus, jossa yhdistyy helppous ja viihtyisyys. Hämeenlinnan asemanseutu on jatkossa yhä kiinteämpi osa kaupungin keskustaa, joten alueen merkitys kaupunkirakenteessa korostuu”, Hämeenlinnan kaupunginjohtaja ja kilpailutuomariston puheenjohtaja Timo Kenakkala korostaa.

Kilpailuehdotusten arvostelussa painotettiin alueen olosuhteisiin sopeutuvaa toiminnallista kokonaisratkaisua sekä rohkeaa ja omaleimaista yleisotetta alueen monipuolisuuden, vetovoimaisuuden ja asumisen kehittämiseksi toiminnallisin sekä kaupunkisuunnittelun ja arkkitehtuurin keinoin.

Palkintolautakunta piti kilpailun tasoa hyvänä. Kilpailijat esittivät monipuolisia ideoita Hämeenlinnan asemanseudun alueen ratkaisuiksi. Kutsukilpailuun kutsuttiin Serum Arkkitehdit Oy:n lisäksi Arkkitehdit NRT Oy, Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy ja Arkkitehtitoimisto Brunow & Maunula Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Swengaillaan” voitti Hämeenlinnan asemanseudun kilpailun”

Jätä kommentti