Kokeile kuukausi maksutta

Yllätys: Suomen tiet yhdeksänneksi parhaassa kunnossa

Suomen tiet ovat maailmanlaajuisessa vertailussa yhdeksänneksi parhaassa kunnossa. Suomi on paras Pohjoismaa World Economic Forumin vuosina 2012-2013 tekemässä tieselvityksessä.

Maailman parhaat tiet löytyvät selvityksen mukaan öljyn ja maakaasun myynnillä rikastuneista Yhdistyneistä arabiemiraattikunnista. Seuraavaksi listalla järjestyksessä ovat Ranska, Oman, Portugali ja Hong Kong.

Suomen takana ovat esimerkiksi Saksa (sija 11.), Ruotsi (sija 20.) ja Tanska (22.) sekä Yhdysvallat (18.). Norja ei ollut listalla 30:n parhaan joukossa.

Selvityksessä maiden tiet luokiteltiin 1-7 välillä. Yhden pisteet tiet olivat äärimmäisen kehittymättömiä ja tieverkko lähes olematon. Paras arvio seitsemän annettiin tehokkaasta ja kattavasta tieverkosta.  Arabiemiraattien tiet saivat arvosanan 6,6, Suomen 6,1.

Rakennetun omaisuuden tilaa tutkiva ROTI ja Rakennusinsinöörit RIL kertovat oman kantansa vuonna 2015.

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Yllätys: Suomen tiet yhdeksänneksi parhaassa kunnossa”

  1. Kertoo kaiken ”tutkimuksesta”, jossa Autobahnien luvattu maa Saksa on Suomen takana. Älkää nyt viitsikö laskea leikkiä!

  2. Rakennusala on tyrmistynyt. Millä nyt perustellaan hallituksella inframäärärahojen lisäämisen tärkeyttä? Vertailut Ruotsiinkin pitänee lopettaa. Se on kyllä viime vuosina parantanut roimasti tiestöön jätettyään ne ensin vuosikymmeniksi rappiolle. Kohta varmaan tulee vertailu, että asuntorakentamisen tasokin on hyvä ja asuntoja on riittävästi ainakin perussuomalaisille.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat