Kokeile kuukausi maksutta

Älykontit toivat palvelut rakenteilla olevalla asuinalueelle

Helsingin rakenteilla olevalla Kalasataman asuinalueella kokeiltiin syys-lokakuun ajan älykontteja korvaamassa alueelta vielä puuttuvia palveluja.

Kalasataman rakenteilla olevan asuinalueen vielä puuttuvia palveluita korvattiin älykonteilla.

Kontteja oli kaksi. Toisessa kontissa oli Helsingin kaupungin itsepalvelukirjasto ja toisessa oli sähköpyörien latauspiste, alueen ruokapiirin ja ruokaosuuskunnan jakopiste ja kierrätyskeskuksen keräyspiste.

Kontit olivat kameravalvottuja ja niihin pääsi suojatulla PIN-koodilla tai Helsingin Seudun Liikenteen HSL:n matkakorteilla. Konttien palveluita oli mahdollista käyttää ympäri vuorokauden. Kontit toimivat aurinko- ja tuulienergialla ladattavilla akuilla.

Yli kaksi kolmasosaa käyttäjistä oli sitä mieltä, että älykontit helpottivat arkea ja niiden käyttö oli mukavaa. Älykonttien avulla monipuolisia palveluja pystytään tuomaan asuinalueille edullisesti ja joustavasti.

Yhteistyöhankkeessa olivat mukana kontit kehittänyt ja tavarataksipalvelua kehittänyt PiggyBaggy,  Helsingin kaupunginkirjasto, Kalasataman ruokapiiri, Herttoniemen ruokaosuuskunta, sähköautojen vuokraaja EkoRent, Forum Virium Helsinki, Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus sekä Kalasataman keskuksen Redin toteuttaja SRV.

Seuraavaksi SRV ja Lappset rakentavat älykonttien viereiselle paikalle lähiliikuntapuiston, joka täydentää asukkaiden maalaamaa pihaleikkialuetta. Liikuntapuiston avajaisia vietetään marraskuun puolivälissä.

Kalasatamasta tulee älykkään kaupunkirakentamisen mallialue, Fiksu Kalasatama. Aluetta kehitetään joustavasti ja kokeilujen kautta, avointa dataa hyödyntäen. 2030-luvulle mennessä Kalasatamassa on 20 000 asukasta ja 8 000 työpaikkaa.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Älykontit toivat palvelut rakenteilla olevalla asuinalueelle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat