Kuhmon CLT-tehtaan tuotanto käynnistyy

CrossLam Kuhmon ristiinliimattuja massiivipuulevyjä eli CLT-elementtejä valmistavan tehtaan tuotanto käynnistyy. Tehtaan viralliset avajaiset ovat 1. joulukuuta.

CrossLam Kuhmon ristiinliimattuja massiivipuulevyjä eli CLT-elementtejä valmistavan tehtaan tuotanto käynnistyy. Tehtaan viralliset avajaiset ovat 1. joulukuuta.

CrossLam Kuhmolla on tällä hetkellä 12 työntekijää. Yhtiön tavoitteena on, että työntekijämäärä kaksinkertaistuu vuoden 2015 loppuun mennessä. Silloin Kuhmon tehtaan CLT-levyjen tuotantokapasiteetti on 20 000 kuutiometriä vuodessa.

Kuhmon tehdas valmistaa elementit suomalaisesta puusta, kun Stora Enso valmistaa omat CLT-elementtinsä Itävallassa. Tehtaan perustamista Kuhmoon helpotti puurakentamista kehittävän Woodpoliksen tarjoama valmis toimintaympäristö, jota CrossLam täydensi omilla 3 miljoonan euron investoinneilla.

”Tärkeä tekijä kustannustehokkaassa rakentamisessa on materiaalien läheisyys. Sijaintimme Kuhmossa mahdollistaa lyhyet tilausajat ja erittäin joustavan tuotannon, oli sitten kyse aikataulujen tai suunnitelmien muutoksista”, tehtaan operatiivinen johtaja Jyrki Moilanen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuhmon CLT-tehtaan tuotanto käynnistyy”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat