Kokeile kuukausi maksutta

Skanska voitti Keski-Suomen työturvallisuuskilpailun

Skanska Talonrakennus Oy on voittanut Keski-Suomen rakennusalan alueellisen työturvallisuuskilpailun. Kilpailussa palkitaan työmaita ja yrityksiä, joissa työturvallisuusasiat on hoidettu esimerkillisellä tavalla. Voitto oli yritykselle toinen peräkkäinen. Skanska palkittiin 25.11. Rakennusteollisuus RT:n aluekokouksessa Laajavuoressa.

Skanska Talonrakennus Oy on voittanut Keski-Suomen rakennusalan alueellisen työturvallisuuskilpailun. Kilpailussa palkitaan työmaita ja yrityksiä, joissa työturvallisuusasiat on hoidettu esimerkillisellä tavalla. Voitto oli yritykselle toinen peräkkäinen. Skanska palkittiin 25.11. Rakennusteollisuus RT:n aluekokouksessa Laajavuoressa.

Kilpailun järjesti Talonrakennusteollisuuden Sisä-Suomen Piiri ry:n aluetoimisto. Kilpailuun osallistuneiden työmaiden arvioinnista vastasivat Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) työsuojelun vastuualueen tarkastajat. Kilpailuaika oli 1.7.2013–31.12.2014. Yrityksiä ja työmaita arvioitiin TR-mittauksella.

Skanska Talonrakennuksen Keski-Suomen alueille tehtyjen työmaiden TR-mittausten taso oli korkea: 99 pistettä sadasta.

”On oleellista, että työmailla on riittävä työnjohto, työnjohdosta ja sen jaksamisesta huolehditaan jatkuvasti lisääntyneen työkuorman vuoksi. Toisaalta jokaisen pitää myös itse olla hereillä liiallisen työmäärän välttämiseksi”, ylitarkastaja Janne Hokkanen AVI:sta totesi palkintojenjakotilaisuudessa.

”Palkinto on osoitus pitkäjänteisestä ja tinkimättömästä yhteistyöstä, jota työturvallisuuden eteen on tehty. Palkinto kuuluu yhteisesti kaikille meidän työmaillamme työskenteleville. Työturvallisuustyö jatkuu joka päivä ja tavoitteena on, että jokainen pääsee kotiin Skanskan työmailta terveenä läheistensä luo”, Skanskan projektipäällikkö ja työsuojelupäällikkö Jukka-Pekka Päivinen sanoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Skanska voitti Keski-Suomen työturvallisuuskilpailun”

  1. Aluehallintokeskus kertoi syksyllä nettisivullaan, että Länsi- ja Sisä-Suomessa on rakennusalan yritysten työturvallisuudessa suuria eroja. Osassa yrityksiä on kuluneen vuoden aikana sattunut työtapaturma jopa puolelle työntekijöistä, kun parhaissa yrityksiä ei ole kirjattu yhtään työtapaturmaa.

    Alueen työsuojeluviranomainen on kerännyt tietoa rakennusalalla sattuneista tapaturmista neljän vuoden ajan. Tietoa on kerätty alueen rakennusyrityksille lähetetyillä kyselyillä. Tapaturmien aiheuttajien lisäksi on selvitetty työntekijämäärät ja tehdyt työtunnit.

    Kyselyssä on ollut mukana yli 100 yritystä. Tulosten perusteella Länsi- ja Sisä- Suomen aluehallintoviraston alueella tapaturmataajuus on ollut viimeisen kolmen vuoden ajan lievässä laskussa. Keski- Suomessa olivat turvallisimmat työmaat.

    Tarkempi analyysi saamistani luvuista on aika tyly. Tapaturmataajuuden keskiarvo oli viime vuonna 54, mutta hajonta oli valtava. 24 yrityksellä tapaturmataajuus oli yli sata, viidellä niistä peräti yli 200 ja pahimmalla yli 300. Tällä viimeksi mainitulla kuudesta työtekijästä puolella oli ollut työtapaturma.

    Pääasiassa isot tapaturmaindeksit olivat pienillä yrityksillä, joilla muutamakin tapaturma tai sen poisjäänti voi heittää vuosittain lukua nollasta yli kahteen sataan.

    Keskisuurista rakennusyrityksistä löytyy kuitenkin yksi, jonka 38 työntekijästä tapaturma sattui lähes joka toiselle ja tapaturmaindeksi oli 274. Yksi yritys oli pystynyt pudottamaan tapaturmataajuuden yli 500:sta reiluun sataan, millä ei voine kuitenkaan kehuskella.

    Suurillekin sattui, mistä kertoi, että yhdellä yli 200 hengen yrityksellä tapaturmia oli yli 40 ja tapaturmataajuus reilusti yli 100. Vastapainona on reilun sadan työntekijän yritys, joka on pystynyt pudottamaan tasaisesti tapaturmataajuutensa alle kymmeneen.

    Jos nämä luvut olisivat julkisia, voisi se ohjata työnhakijoita niiden yritysten palvelukseen, joissa on suurin todennäköisyys päästä illaksi kotiin ja terveenä vanhuuseläkkeelle.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat