Kokeile kuukausi maksutta

Vanhojen asuntojen hinnat kallistuivat koko maassa hieman lokakuussa

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat koko maassa 0,2 prosenttia syyskuusta lokakuuhun. Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat laskivat koko maassa 1,3 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen asuntojen hintojen kuukausitilaston ennakkotiedoista.

Kuva: Anne Kurki
Kuuntele juttu

Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat kuluvan vuoden syyskuusta lokakuuhun 0,4 prosenttia. Viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna hinnat laskivat pääkaupunkiseudulla 0,8 prosenttia. Muualla Suomessa hinnat pysyivät syyskuusta lokakuuhun ennallaan. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna hinnat painuivat 1,6.

Helsingissä hinnat nousivat 0,3 prosenttia kuukaudessa ja laskivat vuodessa 0,3 prosenttia. Espoo-Kauniaisissa hinnat nousivat kuukaudessa 2,1 prosenttia ja laskivat vuodessa 2,4 prosenttia. Vantaalla kuukausitasolla katsottuna hinnat laskivat 1,9 prosenttia ja vuodessa 0,5 prosenttia.

Pääkaupunkiseudun lähituntumassa sijaitsevissa niin sanotuissa kehyskunnissa hinnat laskivat kuukaudessa 1,7 prosenttia ja 1,0 prosenttia vuodessa.

Muista isoista kaupungeista hinnat laskivat Tampereella 0,8 prosenttia kuukaudessa, mutta vuodessa hinnat nousivat 0,9 prosenttia. Oulussa hinnat nousivat 1,6 prosenttia kuukaudessa, mutta painuivat vuodessa 0,2 prosenttia vuodessa. Turussa hinnat laskivat kuukaudessa 5,3 prosenttia ja 9,0 prosenttia vuodessa.

Kuluvan vuoden lokakuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli koko maassa 2 189 euroa. Pääkaupunkiseudulla hinta oli 3 564 euroa ja muualla Suomessa 1 649 euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vanhojen asuntojen hinnat kallistuivat koko maassa hieman lokakuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat