Kokeile kuukausi maksutta

Viikinmäen maisemapylväs sai Teräsrakennepalkinnon

Arkkitehti Tom Cederqvistin johdolla työskennellyt palkintolautakunta on valinnut Vuoden 2014 Teräsrakennepalkinnon saajaksi Viikinmäen uuden maisemapylvään.

Palkittu teräsrakenteen katsotaan osoittavan loistavasti, että infraa voi rakentaa kauniisti. Lahden moottoritien varteen nousseen maisemapylvään suunnitteli Arkkitehtitoimisto Virkkunen & Co Oy, jossa pääsuunnittelijana toimi Risto Virkkunen.

Uusi maisemapylväs liittyy Viikinmäen sähköaseman muutostöihin, joissa vanha avokytkinasema puretaan ja sen toiminnot siirretään sisätiloihin uudisrakennukseen. Sähköasemalle tulevan voimalinjan uuden sähköaseman viereen rakennettu pylväs näkyy hyvin Lahden moottoritielle ja kauas sen toiselle puolelle mm. Koskelaan. Arkkitehtonisesti laadukkaalla pylväällä on luotu maisemaan pirteä keltainen maamerkki, joka piristää koko seutukunnan ilmettä näyttävästi.

Finnmap Consulting Oy on ollut Helen Sähköverkko Oy:n Viikinmäen sähköaseman vastaava rakennesuunnittelija. Finnmap Consulting Oy on tehnyt sähköaseman rakenteiden ja vaippaan liittyvien teräsrakenteiden rakennesuunnittelun. Eltelin toimittaman ulkopuolisen porttaalin alustavan rakennesuunnittelun ja konepajasuunnittelun on tehnyt Eltel. Finnmap Consulting Oy on tarkastanut rakennesuunnitelman ja tehnyt rakenteen lopullisen rakenneanalyysin ja lujuuslaskennan, jolla rakenne toteutettiin.

Vuoden Teräsrakennepalkinto jaettiin 19.11.2014. Teräsrakenneyhdistyksen Teräsrakennepäivässä Helsingissä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Viikinmäen maisemapylväs sai Teräsrakennepalkinnon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat