Kokeile kuukausi maksutta

Ensimmäinen Espoon Hurraa-tunnustuspalkinto modernille kaupunkiasumisalueelle

Espoon rakennuslautakunnan uudella, vuotuisella Hurraa-tunnustuspalkinnolla palkittiin itsenäisyyspäivän alla Espoon Tillinmäkeen valmistuva moderni ja rakennuspaikan erinomaisesti huomioiva asuinalue, As Oy Espoon Vuorikallio.

Hurraa-palkittu As Oy Espoon Vuorikallio.
Kuuntele juttu

As Oy Espoon Vuorikallio edustaa pienimittakaavaista, tiivistä, kohtuuhintaista ja vaativan rakennuspaikan erinomaisesti huomioivaa asuinrakentamista. Arkkitehtuuri piha-alueineen on rakennuslautakunnan mukaan laadukasta ja raikasilmeistä.

Rakennuspaikka on korkean kukkulan laella Tillinmäessä, keskellä jo rakentunutta pienimittakaavaista asuinaluetta. Kohde on muuttovalmis vuoden 2015 alussa.

Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy ja sen on toteuttanut Optimikodit Oy.

Hurraa-kunniamaininnan saivat Matinkylän maamerkiksi nousseet Kiinteistö Oy Safiiri ja Event Business Garden sekä Viherlaakson yläkoulun iloisenvärinen siirtokoulu.

Kiinteistö Oy Safiirin ja Eventes Business Gardenin on suunnitellut Arkkitehtitoimisto HKP Oy. Rakentajina ovat olleet YIT ja Peab Oy. Parakkikoulun on suunnitellut Innovarch Oy.

Hurraa-tunnustuspalkinto on espoolainen hatunnosto ajankohtaiselle, erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutuneelle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Palkinnon jakaa Espoon rakennusvalvontalautakunta ja rakennusvalvontakeskus tästä eteenpäin vuosittain.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Ensimmäinen Espoon Hurraa-tunnustuspalkinto modernille kaupunkiasumisalueelle”

  1. Hurraa, monimuotoinen arkkitehtuuri kunniaan…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat