Kokeile kuukausi maksutta

Jyväskylässä Suomen turvallisimmat työmaat

Vuoden 2014 turvallisimmaksi talonrakennustyömaaksi valitiin Skanskan  As. Oy Postimestari Jyväskylässä. Sen vastaava mestari oli Miika Tanskanen. Kolme seuraavaa olivat lähes tasapistein Lemminkäisen kohteet As. Oy Nokian Kankaantaan Kerttu ja As. Oy Porin Aurinkopurje sekä NCC:n Ruusupuisto Jyväskylässä.

Vuoden 2014 turvallisimmaksi talonrakennustyömaaksi valitiin Skanskan  As. Oy Postimestari Jyväskylässä. Sen vastaava mestari oli Miika Tanskanen. Kolme seuraavaa olivat lähes tasapistein Lemminkäisen kohteet As. Oy Nokian Kankaantaan Kerttu ja As. Oy Porin Aurinkopurje sekä NCC:n Ruusupuisto Jyväskylässä.

Skanskan vastaava mestari Miika Tanskanen rakentaa turvallisestiRakennusteollisuuden ”Turvallisuus alkaa minusta” -työturvallisuuskilpailuun ilmoittautui eri puolilta maata 38 työmaata.

Työturvallisuutta arvioitiin kolmella eri tavalla. Suurin merkitys oli työmaan turvallisuustasoa mittaavalla TR-mittauksella. Sijoitukseen vaikutti myös  työtapaturmien määrä sekä yrityksen turvallisuustoiminnan ja rakennuttajavelvoitteiden hoidon taso. Neljällä parhaalla työmaalla ei sattunut tapaturmia yhtä sormen loukkaantumista lukuun ottamatta.

Mikään yllätys ei varmaankaan ollut se, että kilpailuun osallistuneiden yritysten yritysjohto oli hyvin sitoutunutta työturvallisuuteen. Heikointa tämä on yrityksissä, joita tällainen kilpaileminen ei kiinnosta.

Rakennusteollisuus RT on vuoden 2013 alusta lukien seurannut kuukausittaisen kyselytutkimuksen avulla tapaturmatilanteen kehittymistä jäsenyrityksissä. Tavoitteena on nolla tapaturmaa vuoteen 2020 mennessä. Tapaturmataajuus kyselyyn vastanneissa yrityksissä oli viime vuonna hieman alle 20 eli kolmannes alan keskiarvosta. Tapaturmataajuus mittaa työtapaturmien määrää miljoonaa työtuntia kohden.

Kilpailun järjestivät yhteistyössä Sosiaali- ja terveysministeriö, Aluehallintoviraston Työsuojelun vastuualueet, Talonrakennusteollisuus ry, RAKLI ry, Infra ry, Rakennusliitto ry, Ammattiliitto Pro ja Työturvallisuuskeskus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylässä Suomen turvallisimmat työmaat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat