YIT ja Caverion toteuttavat elinkaarimallilla koulun Kokkolaan

YIT ja Caverion ovat allekirjoittaneet Kokkolan kaupungin kanssa sopimuksen Torkinmäen koulun ja päiväkodin toteuttamisesta elinkaarimallilla. Hankkeen suunnittelu käynnistyy välittömästi, ja sen on määrä valmistua käyttöönotettavaksi vuodenvaihteessa 2016–2017.

Rakennuksen bruttoala on noin 7 200 neliömetriä. Hankkeen arvo YIT:lle on noin 9 miljoonaa euroa ja Caverionille noin 12 miljoonaa euroa.

Torkinmäen koulun ja päiväkodin rakennushanke on ensimmäinen Kokkolassa elinkaarimallilla toteutettava projekti. Kokonaisuudessaan elinkaarihanke kattaa koulun ja päiväkodin suunnittelun ja rakentamisen sekä kohteen valmistuttua sen hoidon, huollon ja kunnossapidon 20 vuoden palvelujakson ajan.

YIT vastaa hankkeessa suunnittelu- ja rakentamisvaiheen toteutuksesta. Hankkeen pääsuunnittelusta vastaa Linja Arkkitehdit Oy. Caverion puolestaan vastaa hankkeen investointivaiheessa sähköistys-, lämmitys-, vesi- ja viemäröinti-, ilmanvaihto-, ilmastointi-, turvallisuus- ja rakennusautomaatiojärjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta. Lisäksi Caverion vastaa kiinteistön ja sen teknisten järjestelmien hoidosta, huollosta ja kunnossapidosta sekä kiinteistöön liittyvien palvelujen johtamisesta 20 vuoden palvelujakson ajan.

Torkinmäen koulun ja päiväkodin kaksikerroksisen rakennuksen tilat jakautuvat neljään siipeen toimintojen mukaan, ja sen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota tilojen helppoon muunneltavuuteen. Rakennuksessa hyödynnetään muun muassa uusia, innovatiivisia tila-, valo- ja ääniteknisiä ratkaisuja. Talotekniikan suunnittelussa otetaan huomioon tilakohtaiset säätömahdollisuudet ja eri tilojen yhdistäminen, mikä mahdollistaa tilojen käyttötarkoituksen muuttamisen rakennuksen elinkaaren aikana.

”Uskomme näiden hankemallien kehittävän eri osapuolten yhteistyötä ja laatua pidemmällä aikavälillä merkittävästi. Elinkaari- ja kumppanuusmallit tuovat uutta asiakaskeskeisempää ajatusmallia myös rakennusalalle”, YIT:n hankekehitysjohtaja Hannu Soikkeli sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT ja Caverion toteuttavat elinkaarimallilla koulun Kokkolaan”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat