Kokeile kuukausi maksutta

Fortum investoi 200 miljoonaa Puolaan

Fortum investoi uuteen yhdistettyyn sähkön ja lämmön tuotantolaitokseen Zabrzessa, Puolassa.

Fortum investoi uuteen yhdistettyyn sähkön ja lämmön tuotantolaitokseen Zabrzessa, Puolassa.

Investoinnin kokonaisarvo on noin 200 miljoonaa euroa. Suunnitelmien mukaan uusi voimalaitos aloittaa kaupallisen tuotannon vuoden 2018 loppuun mennessä. Valmistuessaan se tuottaa kaukolämpöä noin 70 000 kotitaloudelle Zabrzessa ja Bytomissa Katowicen alueella Ylä-Silesiassa.

Fortum kertoo tiedotteessaan, että uusi voimalaitos käyttää polttoaineenaan pääosin jäteperäistä polttoainetta (RDF) ja hiiltä, mutta voi käyttää myös biomassaa ja polttoaineiden seoksia. Jäteperäisen polttoaineen osuus voi olla jopa 50 prosenttia kokonaispolttoaineenkulutuksesta. Jäteperäistä polttoainetta varten talous- ja teollisuusjäte hankitaan paikallisesti.

Uusi voimalaitos korvaa aiemmat, pelkkää hiiltä käyttävät, vanhentuneet yksiköt. Investoinnin odotetaan parantavan merkittävästi tuotannon tehokkuutta ja vähentävän alueen hiilidioksidi- ja muita päästöjä.

Voimalaitoksen tuotantokapasiteetti on 220 megawattia (MW) sisältäen 145 MW lämpöä ja 75 MW sähköä. Sen vuosittaisen tuotannon arvioidaan olevan noin 730 GWh lämpöä ja 550 GWh sähköä. Rakennusprojektin arvioidaan alkavan kesällä, paikallisten ympäristövaikutusten arvioinnin ja muiden neuvotteluiden jälkeen.

Puolan kaukolämpömarkkinat kuuluvat Euroopan suurimpiin. Fortum on toiminut Puolassa vuodesta 2003 lähtien. Sillä on tällä hetkellä neljä CHP-yksikköä sekä yli 800 km kaukolämpöverkkoa, jotka palvelevat yhteensä 360 000 kotitaloutta

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fortum investoi 200 miljoonaa Puolaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat