Skanska ja ATT esisopimukseen 249 asunnon rakentamisesta Mellunkylään

Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT rakennuttaa Mellunkylään yhteensä 249 asumisoikeus- ja vuokra-asuntoa. Skanska ja ATT allekirjoittivat tiistaina 3. maaliskuuta esisopimuksen asuntojen rakentamisesta.

Pääkaupunkiseudulla asuntorakentamista hidastaa tonttipula. Skanskan kohde on löytänyt paikkansa Mellunkylästä.

Osapuolet solmivat varsinaisen urakkasopimuksen arviolta loppuvuodesta 2015, ja rakentaminen käynnistyy alkuvuonna 2016. Asunnot jakautuvat kahteen yhtiöön, Helsingin Asumisoikeus Oy Vienanpuistoon ja Heka Mellunkylä Vuokkiniemenkatuun Kehä I:n tuntumaan.

Rakennettavaan kokonaisuuteen kuuluu kaksi viisikerroksista kerrostaloa, neljä rivitaloa ja kaksi maanalaista pysäköintihallia. Yhteensä rakennusten ala on noin 25 600 bruttoneliömetriä. Kokonaisuus valmistuu kesällä 2018.

”ATT:n, Helsingin Kaupunkisuunnittelu- sekä Rakennusvalvontaviraston välisessä yhteistyössä luotiin asemakaavan kehitysvaiheella viitesuunnitelma, jossa saavutettiin laadukkaan kaupunkikuvan ja toimivien asuntopohjien lisäksi kohtuuhintaisuus. Viitesuunnitelman pohjalta ATT järjesti KVR-urakkakilpailun, jonka yhtenä tavoitteena oli saada hankkeelle myös urakoitsijoiden tekninen osaaminen suunnitteluvaiheeseen”, ATT:n projektipäällikkö Jarkko Liuska kertoo.

”Tämä hanke on suurin, minkä olemme koskaan ATT:lle pitkän yhteistyömme aikana toteuttaneet. Hankkeen kiinnostavuutta lisäsi yksikkömme strategian mukainen KVR-toteutusmuoto. KVR-urakointi mahdollistaa kaikkien yhteistyökumppaneiden osaamisen hyödyntämisen koko hankkeen hyväksi”, aluejohtaja Ilpo Luhtala Skanskasta sanoo.

”Kerrostalot muodostavat yhtenäisen, s:n muotoisesti aaltoilevan, 320 metriä pitkän puhtaaksi muuratun tiilijulkisivun Kontulantielle päin. Asuntojen parvekkeet avautuvat suojaisalle pihalle, jota reunustavat matalat, tiilijulkisivuiset rivitalomassat”, arkkitehti Mari Ille L-Arkkitehdit Oy:stä toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska ja ATT esisopimukseen 249 asunnon rakentamisesta Mellunkylään”

Jätä kommentti